BizRemote by certSIGN Management Stiri Tech

Impactul remote pe piața muncii. Cum eficientizăm procesele de business

23 mart. 2020 < 1 min

Impactul remote pe piața muncii. Cum eficientizăm procesele de business

Reading Time: < 1 minut

Aproximativ 500.000 de salariați din birouri vor lucra cu precădere de acasă pentru o perioadă de cel puțin două luni din cauza noului coronavirus, potrivit estimărilor Creasoft, companie românească producătoare de soluții informatice.

Angajatorii care vor să supraviețuiască acestei crize trebuie să monitorizeze un set de indicatori privind performanța salariaților care lucrează remote. Această perioadă poate fi o oportunitate pentru companii pentru eficientizarea unor procese de business.

„Observăm o tendință a ultimelor 2 săptămâni de creștere a cererii de soluții informatice pentru pontaj mobil. În momentul de față, un moment de criză, mai multe job-uri pot fi convertite într-un sistem remote, permițându-le oamenilor să folosească pontajul mobil”, a declarat Adrian Dinu, fondator Creasoft.

Până acum, această facilitate era mai mult folosită pentru verificarea salariaților care făceau muncă de teren. „Avem clienți vechi care verifică, de exemplu, activitatea unor agenți de vânzări ori de câte ori aceștia intră sau ies de la un client/partener, fie periodic, la interval de 30 de minute. În noul context, verificările s-au extins și pentru angajații care lucrează de acasă”, adaugă Adrian Dinu, fondator Creasoft.

Pontajul salariaților este obligatoriu în România din august 2017. Fiecare companie este obligată să țină o evidență zilnică a timpului de lucru al angajaților, în care trebuie să menționeze ora de început și cea de sfârșit a programului de lucru.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: