fbpx
Management Stiri

Imprumuturi pentru programe MBA

22/12/2015

author:

Imprumuturi pentru programe MBA

De anul viitor, Marea Britanie acorda imprumuturi pentru programe MBA si mastere

Romanii isi vor putea finanta studiile postuniversitare in Marea Britanie cu imprumuturi acordate de Guvernul Britanic. Daca pana in prezent erau finantate doar studiile universitare in Marea Britanie, acum studentii romani pot cere imprumuturi si pentru studiile postuniversitare.  Potrivit IntegralEdu, o companie de consultanta pentru studii in afara Romaniei, programele de master sunt cuprinse intre 4.000 si 35.000 de lire sterline pe an, la universitatile din Regatul Unit. “Acum accesul este mult mai usor pentru cei care doresc sa isi continue studiile postuniversitare acolo. Va fi o oferta tentanta pentru cei care pana acum stateau pe ganduri daca sa faca un master sau un MBA in Marea Britanie”, spune Ana Maria Papp, Manager Departament Studii Superioare, la IntegralEdu Romania.Valoarea maxima a unui astfel de imprumut este de 10.000 de lire sterline si este valabila pentru toate programele si formele de invatamant. Absolventii vizati pentru contractarea imprumutului sunt toti cetatenii tarilor membre UE, care au avut resedinta intr-un stat membru in ultimii trei ani. Rambursarea imprumutului se face imediat dupa finalizarea studiilor, doar in conditiile in care absolventii depasesc un anumit prag de venit. Pentru Romania, pragul minim al salariului anual brut de la care absolventul incepe returnarea imprumutului este de 12.600 de lire sterline.

“Daca absolventul se intoarce si se angajeaza in Romania, acesta va incepe rambursarea imprumutului doar dupa ce va depasi un venit anual de 75.600 de lei. Vor fi si cazuri in care studentii romani prezenti in Marea Britanie vor avea de returnat atat creditul pentru studiile universitare de licenta, cat si creditul pentru master sau MBA. In aceste situtii rambursarea celor doua credite va fi comasata”, adauga Ana Maria Papp.  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE