Tech

Incendierea antenelor GSM blochează comunicațiile din spitale

16 apr. 2020 < 1 min

Incendierea antenelor GSM blochează comunicațiile din spitale

Reading Time: < 1 minut

Distrugerea antenelor GSM, în special a celor banuite că sunt pentru comunicații 5G, continuă în Anglia, extinzându-se și în Scoția, Țara Galilor și Irlanda. În Birmingham, incendierea unui stâlp cu echipamente 5G a blocat comunicațiile dintr-un spital din apropiere, afectând atât personalul medical, cât și pacienții, notează BBC News.

În ultima săptămână au fost înregistrate în Marea Britanie 20 de acte de distrugere a stâlpilor cu antene GSM. Motivul principal este acela legat de informațiile false care circulă în social media, a legăturilor dintre răspândirea coronavirus și antenele 5G. Spitalul Nightingale din Birmingham a avut de suferit de pe urma acestor vandalisme iresponsabile.

„Este și mai supărător faptul că și micul confort al unui telefon sau apel video le poate fi refuzat acum pacienților de la Nightingale, din cauza acțiunilor egoiste ale unor adepți ai teoriilor conspiraționale (..) Imaginați-vă că în acel spital ar fi părinții sau bunicii voștri. Imaginați-vă că nu îi puteți vedea sau auzi pentru ultima dată. Totul pentru că ați înghițit o minciună periculoasă”, a scris CEO-ul Vodafone Marea Britanie, Nick Jeffrey, pe contul său de LinkedIn.

Incendierea stâlpilor cu antene 5G a început în Anglia, în urmă cu câteva săptâmâni, prin distrugerea echipamentelor de comunicații din orașe precum Liverpool și Birmingham. În urma incidentelor, autoritățile britanice s-au întâlnit cu reprezentanți ai Google, Facebook, TikTok pentru a lua măsuri rapide împotriva postărilor care promovează astfel de informații sau incită la distrugerea stâlpilor de comunicații.

Săptămâna trecută, distrugerea stâlpilor GSM a ajuns și în Olanda. Departamentul Național de Securitate și Anti-Terorism din Olanda a anunțat că patru astfel de acțiuni au fost raportate pe teritoriul țării.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: