Companii CSR

Unități mobile de terapie intensivă pentru rezerva națională de protecție civilă

12 iun. 2020 2 min

Unități mobile de terapie intensivă pentru rezerva națională de protecție civilă

Reading Time: 2 minute

Prima unitate mobilă de terapie intensivă, achiziționată la inițiativa Fundației pentru SMURD, cu sprijinul Lidl România a ajuns în țară și urmează ca, în cursul zilei de astăzi să sosească alte trei astfel de unități. Inițiativa lansată de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Lidl România, de creare a unui prototip de unitate mobilă de terapie intensivă, s-a bucurat rapid, prin apelul lansat de Departamentul pentru Situații de Urgență de achiziționare a minimum patru astfel de unități, de sprijinul altor actori importanți din mediul de afaceri și societatea civilă care s-au alăturat acestui demers prin achiziționarea altor 3 unități, respectiv KMG Internațional (Rompetrol), Crucea Roșie și Fundația Mereu Aproape.

Cele patru unități vor fi prezentate publicului în cadrul unui eveniment care va avea loc săptămâna viitoare. Aceste unități cresc reziliența sistemului național de urgență intrând în dotarea rezervei naționale de protecție civilă. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care va primi în administrare, prin sponsorizare, aceste unități, le va distribui și plasa strategic la nivel național, pentru o reacție rapidă în caz de pandemii sau accidente colective și dezastre, acolo unde va fi nevoie de ele.

Fiind construite pe structura unui tir, fiecare din aceste unități mobile poate fi deplasată oriunde în țară, crescând astfel capacitatea de terapie intensivă acolo unde va fi cea mai mare nevoie, fie că este vorba de un spital fizic sau mobil (de tipul spitalelor de campanie ROL) și oferind îngrijire la cele mai înalte standarde pacienților în stare critică. Fiecare din unitățile mobile de terapie intensivă sunt dotate cu 12 paturi având, alături de gaze medicale, toate echipamentele necesare unei astfel de secții, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate.

Recepția și aducerea în țară a celor 4 unități de terapie intensivă s-a realizat prin eforturile unei echipe mixte din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și a Fundației pentru SMURD. Aceeași echipă, la solicitarea filialei de Cruce Roșie Suceava, a recepționat și adus în țară, odată cu ultimele 3 unități mobile, și unitatea mobilă de terapie intensivă achiziționată de aceștia, care ridică astfel la 5 numărul unor astfel de unități mobile existente în România

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: