Companii Tech

Huawei de 18 ani în România: investiții de 1 mld. euro și peste 6.000 de locuri de muncă create

13 mai 2021 2 min

Huawei de 18 ani în România: investiții de 1 mld. euro și peste 6.000 de locuri de muncă create

Reading Time: 2 minute

Compania chineză Huawei aniversează 18 ani de activitate în România. Din 2003, compania a dezvoltat parteneriate solide cu operatori telecom, aducând tehnologia de ultimă oră mai aproape de români și investind 1 miliard de euro în economia românească.

În cele aproape două decenii de activitate, Huawei a creat 2.300 de locuri de muncă în sediul și în centrele sale de servicii din România. Indirect, compania a generat peste 4.100 de joburi în rețeaua proprie, care numără peste 120 de furnizori.

Conform studiului Randstad din 2019, Huawei este angajatorul nr. 1 din IT&C, datorită mediului de lucru bazat pe performanță și a salariilor competitive oferite.

George Zhang-Huawei Romania
George Zhang, CEO Huawei România

„Ne dorim să le mulțumim pe această cale tuturor partenerilor și clienților noștri pentru colaborarea puternică și durabilă din ultimii 18 ani. Bazându-ne pe valori și interese comune, suntem dornici să continuăm aceste parteneriate și pe viitor pentru a contribui la extinderea arhitecturii digitale a țării și pentru a fi parte din progresul României. Industria TIC este un sector strategic pentru orice țară, deoarece noile tehnologii alimentează redresarea economică și dezvoltarea industriilor verticale. Avem un angajament pe termen lung în România și suntem aici pentru a sprijini dezvoltarea acesteia, oferind tehnologie companiilor și oamenilor.”

George Zhang, CEO Huawei România

Pe lângă tehnologia sa, Huawei a adus noi programe educaționale în România, pentru dezvoltarea studenților pasionați de tehnologie. Prin programul ICT Academy la TUI Iași, a facilitat pregătirea profesorilor și studenților, punându-le la dispoziție echipamente de ultima oră. De asemenea, Huawei a oferit studenților cursuri despre tehnologie la sediul Huawei din China, prin programul Seeds for the Future și acces la competiții internaționale.

„Angajamentul nostru față de România și Europa este de neclintit și intenționăm să ne susținem în continuare clienții, partenerii și comunitățile în care activăm, să contribuim la atingerea obiectivelor prin tehnologia noastră de ultimă generație și investiții constante în inovație. Am parcurs un drum lung în 18 ani și suntem încântați de viitorul nostru aici.”

Radoslaw Kedzia, VP CEE & Nordic Region, Huawei

Din 2003, compania a dezvoltat parteneriate puternice cu operatorii de telecomunicații și cu furnizorii locali, iar pe perioada pandemiei, echipamentele Huawei au susținut traficul de date care a crescut exponențial, ajutând românii să lucreze și să învețe în siguranță de acasă.

Foto 191884036 © Cristi Croitoru | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: