Stiri Tech

Incendiu de proporții la sediul OVH din Strasbourg. Milioane de siteuri nu sunt accesibile

10 mart. 2021 2 min

Incendiu de proporții la sediul OVH din Strasbourg. Milioane de siteuri nu sunt accesibile

Reading Time: 2 minute

Un incendiu de proporții a devastat datacenterul OVH din Strasbourg, miercuri dimineața. Potrivit pompierilor incendiul s-a declanșat la ora locală 03
:00 și a fost stins abia către ora 7 dimineața.

Centrul de date SBG 2 a fost distrus de incendiu, dar a fost afectat și o parte din SBG1, facilități unde erau stocate serverele. Pompierii au reușit să protejeze facilitatea SGB3, iar SBG4 nu a fost afectat.

În acest moment toată facilitatea din Strasbourg este oprită din cauza acestui incendiu de proporții, pentru a se investiga cauza incendiului dar și pagubele produse.

Siteuri importante din internet erau hostate la OVH

Siteurile care erau hostate la OVH sunt și acum oprite, printre ele platforma termene.ro dar și confidas.ro – platformă care era un glosar al firmelor din România.

Wprocket, Imagify sau Rust sunt alte servicii care erau motorul principal pentru milioane de siteuri și se aflau în această incintă. De asemenea sunt offline la momentul redactării acestui articol.

Incendiu de proporții

Se activează planul de dezastru

Potrivit fondatorului OVH care a fost prezent la locul incendiului de proporții, mai mult de 100 de pompieri au intervenit pentru stingerea focului.

Specialiștii OVH au recomandat activarea planului de refacere în caz de dezastru, fără a avea o estimare pentru când siteurile ar putea reveni la normal.

Compania OVH găzduiește aproximativ 270.000 de servere, pentru peste 20 de milioane de platforme online și are printre clienți cele mai mari 1000 de companii europene. Au 34 de datacentere peste tot în lume și o viteză de internet de 20 TB/s.

Incendiu de proporții

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: