Companii CSR Stiri

Prima campanie de monitorizare a aerului din România

22 ian. 2020 2 min

Prima campanie de monitorizare a aerului din România

Reading Time: 2 minute

În condițiile în care aerul din interior poate fi de două până la de cinci ori mai poluat decât cel de afară, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, Airly și Philips România lansează “România respiră – Vrem aer curat!”, prima campanie de crowdfunding pentru instalarea senzorilor de monitorizare a calității aerului în cât mai multe orașe din țară, cu scopul de a crește gradul de conștientizare în ceea ce privește poluarea.

Philips România și Airly au creat prima rețea independentă de monitorizare a calității aerului din România, funcțională din octombrie 2018, rețea ce cuprinde 20 de senzori care monitorizează în permanență nivelul emisiilor de particule în suspensie, PM 10, PM2.5 și PM1 în București, Brașov, Ploiești, Sinaia și Cluj. În plus, în decembrie 2019 a fost instalat și primul senzor de gaz, în localitatea Sintești, județul Ilfov, sponsorizat de Asociația pentru Schimbare Mama Natura.

“Valorile înregistrate de la lansarea rețelei în România prin cei 20 de senzori instalați până în prezent au arătat depășiri frecvente, uneori record ale concentrațiilor maxime admise de lege pentru particulele în suspensie PM 10 și PM 2,5”, a declarat Wiktor Warchałowski, CEO, Airly. 

Campania se desfășoară până la finalul lunii martie, pe pagina web dedicată, unde pot fi făcute direct donații pentru achiziția de senzori în diferite locații pe care persoanele care se implică le pot indica, în orașul lor, pe site-ul Airly sau în aplicația Airly pentru smartphone Air Matters.

Orice persoană se poate implica în achiziția unui senzor într-un oraș din țară, printr-o donație directă, dar și în alegerea zonelor în care senzorul va fi instalat. Totodată, toți cei care aleg să se alăture cauzei vor primi un discount de 40% pentru achiziționarea unui purificator Philips, care captează şi elimină din aer 99,97 % dintre alergeni precum: polen, acarieni, spori de mucegai, păr de animale, fum, bacterii sau virusuri de până la 0,003 microni.

De fiecare dată când este acoperit costul unui senzor PM, respectiv 360 euro, echipa Airly îl va monta în zona cu cele mai multe voturi iar pentru fiecare senzor instalat într-o locație, Philips România va sponsoriza cel de-al doilea senzor Airly PM care va fi instalat în același oraș. Pot fi achiziționați prin donații sau plăți directe și senzori PM + gaz, la un preț de 1.360 euro/senzor.

În campanie se pot implica și companii prin achiziționarea directă a unui senzor Airly PM sau PM + gaz și alegerea locațiilor în care vor fi instalați.

“România respiră – Vrem aer curat!”a este susținută de Asociația pentru Schimbare Mama Natura, Grupul de Acțiune Locală Berceni și ANSA Group.

Foto: © Antonio Guillem | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: