Stiri

Începutul vacanței copiilor a aglomerat stațiunile din Prahova

1 feb. 2021 2 min

Începutul vacanței copiilor a aglomerat stațiunile din Prahova

Reading Time: 2 minute

La sfârșit de săptămână unitățile de cazare deschise au fost ocupate în procent de 90% în Sinaia, 80% în Bușteni și 100% Azuga.

Vremea bună pentru sporturile de iarnă și nevoia de libertate într-un context de sănătate publică care impune restricții zilnice, determină turiști să vină în Prahova, să se bucure de zăpadă. Și săptămâna aceasta se anunță una plină, muntele fiind alegerea familiilor cu copii, aceștia ocupând stațiunile prahovene în procent de cel puțin 65%, arată Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova. Azuga, de exemplu, este cunoscută ca destinație pentru tabere de ski, iar gradul de ocupare merge spre 100%, potrivit APDT Prahova.

Sinaia a pregătit pentru cei pasionați un Super-Snowpark, cu trambuline pentru cei îndrăzneți și un family track pentru toate vârstele. Toate activitățile din cadrul Winter Fun, din vecinătatea telescaun Valea Soarelui, sunt dedicate amatorilor și sunt organizate pentru bucuria celor înscriși.

Începând cu 1 februarie tarifele de la skipass Sinaia s-au modificat pentru o zi 160 lei/ adult de luni până vineri și 170 lei/ adult de sâmbătă până duminică, iar copiii plătesc 110 lei/ zi de luni până vineri și 117 lei/ zi de sâmbătă până duminică. Pentru 2 zile adulții plătesc 305 lei, iar copiii 210 lei. Pentru 3 zile adulții plătesc 430 lei, iar copiii 305 lei. Sunt tarife diferențiate și pentru studenți, dar și dacă se dorește acces pentru anumite intervale orare. Prețul cartelelor pe puncte rămâne neschimbat. Celelalte domenii schiabile nu au anunțat schimbări de tarife.

Și alte zone din Prahova au fost vizitate de familiile cu copii, cum ar fi Planetariul de la Slănic, din salină, care în luna februarie este deschis vineri între orele 9:00-15:10, iar de sâmbătă până duminică, între orele 9:40-16:10, în funcție de programul salinei.
Un alt obiectiv preferat pentru copii este bazinul cu apă sărată de la Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina. În fiecare sâmbătă este deschis la băi sărate calde pentru copii, de la orele 8 la 16, ultima intrare la ora 15. Prețul unei ședințe este de 30 lei cu halat/prosop inclus. Pentru adulți centru medical a pregătit pentru un set de proceduri de relaxare în valoare de 500 lei cu o economie de 25 lei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: