Companii Stiri Tech

Incidentele de cybersecuritate la NASA au crescut cu 366%

iun. 9, 2020 < 1 min

Incidentele de cybersecuritate la NASA au crescut cu 366%

Reading Time: < 1 minut

Incidentele cibernetice la NASA pot afecta securitatea națională, proprietatea intelectuală, dar și angajații ale căror date personale sunt furate în urma atacurilor . Chiar dacă NASA își îmbunătățește continuu sistemele de securitate, o gamă largă de informații și active digitale rămân în pericol, se arată într-un raport Atlas VPN.

Astfel, la NASA s-au înregistrat în total 1.468 incidente cibernetice în 2019, față de 315 incidente raportate în 2018, ceea ce înseamnă o creștere de 366%.

„Se pare că majoritatea incidentelor sunt cauzate de încălcarea de către angajați a regulilor de securitate internă, precum și de activitățile ilegale pe dispozitivele de lucru. Pentru a rezolva problema, NASA ar trebui să aloce mai multe resurse pentru educarea personalului său asupra posibilelor pericole cauzate de încălcarea politicilor și reglementărilor companiilor”, spune Rachel Welch, COO of Atlas VPN.

Tăieri de buget

Dintre toate marile agenții federale, NASA este una dintre puținele cu un buget redus de securitate cibernetică. Astfel, bugetul de securitate digitală la NASA a scăzut cu 3,1 milioane dolari în 2019.

Interesant este că aproape toate celelalte instituții au înregistrat creșteri în bugetele lor de securitate cibernetică. Faptul că NASA a avut cea mai mare creștere a incidentelor informatice poate duce la concluzia că scăderea bugetului de cibersecuritate a avut un impact negativ direct.

În mod firesc, Departamentul Apărării a primit aproximativ 50% din întregul buget federal de securitate cibernetică în 2019, respectiv 8,5 miliarde de dolari. Față de 2018, DOD a primit 479 milioane de dolari în plus.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: