Tech

Cum arată noile iPhone XS, XS Max și XR – Galerie Foto

12 sept. 2018 3 min

Cum arată noile iPhone XS, XS Max și XR – Galerie Foto

Reading Time: 3 minute

Apple a lansat miercuri, 12 septembrie, noua generație iPhone XS, XS Max și XR, dotate cu noul procesor A12 Bionic, care are noi funcții legate de inteligență artificială și machine learning.

„iPhone XS este cel mai avansat iPhone pe care l-am creat vreodată”, a spus Tim Cook, CEO al Apple, în cadrul evenimentului de lansare. Imediat, Phil Schiller, Senior Vice President de Marketing al companiei, a completat și că este cel mai frumos iPhone fabricat vreodată.

iPhone XS Max și XS

Noile iPhone XS și XS Max vor fi disponibile în trei culori: Gold, Silver și Space Grey. iPhone XS are ecran OLED Super Retina de 5.8 inci, în timp ce XS Max are cel mai mare ecran de iPhone de până acum, la 6.5 inci. Ambele ecrane sunt HDR. Noul procesor A12 Bionic este construit pe arhitectură de 7 nanometri, având patru nuclee dedicate graficii (GPU) și șase nuclee pentru procesare (CPU). Partea de machine learning beneficiază de noul Neural Engine cu opt nuclee dedicate, astfel că A12 Bionic poate realiza 5 trilioane de operațiuni pe secundă, față de 600 de milioane cât putea predecesorul său. Noile telefoane au certificare IP68, fiind rezistente la praf și putând rămâne fără probleme în apă 30 minute la adâncime de până la 2 metri.

iPhone XS și XS Max sunt dotate cu un sistem de două camere de 12 MP, cu senzor nou, Smart HDR și care realizează un trilion de operațiuni la fiecare fotografie făcută cu smartphone-ul. Una dintre cele mai interesante funcții este Depoth Control, prin care se poate modifica claritatea fundalului după efectuarea fotografiei. Ambele dispun de o memorie internă de 64, 256 și 512 GB

Bateria iPhone XS ține cu 30 de minute mai multe decât cea de la iPhone X, iar cea de la XS Max ține cu o oră și jumătate mai mult. Noile smartphone-uri dispun de tehnologia DSDS – Dual SIM Dual Stand-by, care necesită un singur eSIM.

iPhone XS va fi disponibil la prețuri ce pornesc de la 999 de dolari, în timp ce iPhone XS Max pornește de la 1.099. Precomenzile încep din 14 septembrie. În România, ambele smartphone-uri vor fi disponibile din 28 septembrie

iPhone XR

Noul iPhone XR dispune de un ecran de 6.1 inci LCD edge-to-edge, numit Liquid Retina, mai mare decât la iPhone 8, deși telefonul cu totul este mai mic. Acesta marchează prima generație de iPhone fără home button. Este dotat cu același procesor A12 Bionic, are o singură cameră de 12 MP, dar aceasta are aceleași funcții avansate ca la celelalte două modele. Bateria ține mai mult cu o oră și jumătate decât cea de la iPhone 8. Acest smartphone va fi disponibil cu 64, 128 și 256 GB, în alb, negru, albastru, galben, corai și roșu la prețuri pornind de la 749 de dolari. Precomenzile se pot face începând cu 19 octombrie și smartphone-ul va fi disponibil în România din 26 octombrie.

În cadrul aceluiași eveniment, compania a lansat noua generație Apple Series 4, cu un nou ecran mai mare, disponibil în două variante de dimensiuni – 40 și 44 mm. Cea mai impresionantă funcție nouă este faptul că smartwatch-ul poate face o electrocardiogramă (EKG). Apple Watch Series 4 (GPS) pornește de la 399 de dolari, iar Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) pornește de la 499 de dolari.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: