Companii Stiri

Industria auto înregistrează cea mai mare scădere de la Marea Recesiune încoace

19 dec. 2019 2 min

Industria auto înregistrează cea mai mare scădere de la Marea Recesiune încoace

Reading Time: 2 minute

Pe fondul unor reglementări din ce în ce mai stricte, îndeosebi în scopuri de mediu, vânzările din sectorul auto înregistrează cea mai mare scădere din ultimii 12 ani, potrivit celei mai recente analize întocmite de Coface.

Pe marginea noii situații tehnologice, producătorii de automobile sunt constrânși să se reinventeze, investind în reproiectarea mașinilor, crescând astfel costurile de producție.

Apariția noilor jucători precum Google Waymo, Tesla, Arcfox sau Aiway, face ca nivelul de incertitudine să crească pe piața auto, în general definită de stabilitate.

În septembrie 2018, punerea în aplicare a normelor stricte de certificare a noilor modele de autovehicule ușoare (WLTP), în cadrul UE, a avut un impact direct asupra numărului de înmatriculări, care a scăzut cu 23,5% față de anul precedent.

SUA

Piața auto americană este afectată de o cerere mai scăzută, -1,1% la finalul lunii octombrie 2019, în special pentru berline și alte mașini, deși surprinzător de stabilă pentru SUV-uri, furgonete și alte camioane ușoare.

Tendința de scădere continuă să afecteze activitățile producătorilor de automobile, odată cu închiderea mai multor fabrici din țară.

China

Piața chineză este afectată serios de scăderea cererii, -4% la sfârșitul lunii octombrie 2019, în mare parte datorită așteptărilor consumatorilor privind stimulentele fiscale anunțate de guvern. Acest lucru se adaugă efectelor războiului comercial dintre China și Statele Unite.

Totodată, marile municipalități, cum ar fi Beijing sau Shangha, impun limite stricte pentru înmatriculările de mașini de la an la an. Prin urmare, gospodăriile chineze se orientează masiv către mașini second hand.

Costurilor de producție și a evoluțiilor tehnologice legate de constrângerile de mediu impuse producătorilor de mașini se răsfrâng asupra întregului lanț de aprovizionare. Astfel, cresc cheltuielile de cercetare și dezvoltare, aspect care poate duce la fuziuni și achiziții pentru a raționaliza costurile respective și pentru a aduce pe piață tehnologii cu impact asupra peisajului sectorului auto.

Foto: © Artinun Prekmoung | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: