BizRemote by certSIGN Stiri

Inițiativă inedită pe piața muncii

27 apr. 2020 2 min

Inițiativă inedită pe piața muncii

Reading Time: 2 minute

Accenture a lansat „Pleople+Work Connect”, o platformă care conectează companiile care au nevoie de angajați cu cele care sunt nevoite să disponibilizeze oameni.

Cum șomajul atinge niveluri record peste tot în lume, un grup de companii au lansat platforma „People + Work Connect”, o inițiativă globală între angajatori care reunește firmele nevoite să concedieze oameni sau să îi trimită în șomaj tehnic, cu acelea care au nevoie urgentă de personal.

Accesul la platformă este gratuit pentru angajatorii care doresc să se alăture și să participe.

Platforma People+Work Connect a fost concepută de directorii de resurse umane din companiile Accenture, Lincoln Financial Group, ServiceNow și Verizon — iar Accenture a realizat-o. Lansată în doar 14 zile lucrătoare de la idee, inițiativa atrage rapid o gamă variată de companii.

Până în prezent, printre companiile participante se numără ADM, Baxter, Blue Apron, Cargill, Frito-lay, Lincoln Financial Group, Marriott, Mondelēz International, Nordstrom, ServiceNow, Walmart și Zenefits. Alte peste 250 de companii urmează să se alăture în cursul acestei săptămâni, iar platforma va adăuga în curând și locuri de muncă din sectorul public.

Platforma business-to-business permite companiilor care sunt bine poziționate să împărtășească rapid experiența și competențele angajaților concediați, pentru a se conecta fără costuri cu alte companii de pe platformă care caută personal. Platforma este globală și interindustrială pentru a maximiza capacitatea de a trimite persoane cu competențe similare în alte sectoare în care sunt create locuri de muncă. În cele din urmă, acest lucru va scurta ciclul complex, adesea lung al șomajului. Platforma reunește informații neconfidențiale privind forța de muncă și agregate pe categorii, cum ar fi localizarea și experiența.

Directorii de resurse umane, care operează platforma People+Work Connect, s-au reunit pentru a crea o comunitate care să ajute oamenii să se întoarcă rapid la muncă în domenii cu noi oportunități.

„Prin asigurarea vizibilității în timp real a companiilor care au nevoie de oameni, platforma People+Work Connect este concepută pentru a diminua impactul economic și social al virusului și pentru a ne ajuta să lucrăm împreună în beneficiul a sute de mii de oameni”, a declarat Ellyn, Shook, Chief Leadership și director de resurse umane Accenture.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: