Companii Finanțe Ideea PR Xchange Stiri

Intrum vrea dublarea portofoliului de clienți în 2019

17 apr. 2019 2 min

Intrum vrea dublarea portofoliului de clienți în 2019

Reading Time: 2 minute

Compania de credit management și colectare de creanțe Intrum vrea să își dubleze numărul de clienți din România, după ce anul trecut a investit în portofolii cu valoare de peste 29,15 milioane de euro.

Intrum România, parte a Intrum Grup, a investit în portofolii de creanțe din zona financiar bancară, în principal credite de consum negarantate, dedicate persoanelor fizice. Pe lângă investițiile în portofolii garantate, Intrum România își propune ca în 2019 să își dubleze numărul de cazuri lucrate în sistem mandat, provenite atât de la clienți naționali, cât și internaționali.

Intrum a intrat pe piața din România în aprilie 2017, prin achiziția companiei Top Factoring, iar de atunci continuă să cumpere portofolii neperformante și să recupereze creanțe din servicii bancare (carduri de credit, overdrafturi, împrumuturi) sau alte servicii (facturi de utilități sau facturi ale persoanelor juridice care au depășit data scadentă).

„Ne vom axa pe portofolii de corporate garantate, întrucât, alături de cele 24 de țări în care compania Intrum este prezentă, avem pe lângă know-how, toate resursele pentru aceste investiții”, declară Cătălin Neagu, Managing Director Intrum România.

Pe lângă cumpărarea de portofolii neperformante, Intrum România asigură servicii de credit management și colectare de creanțe pentru companii din industriile telecom, logistică, retail și transporturi, atât pe plan local, cât și pe plan internațional. Intrum este una dintre puținele companii din România care oferă serviciul de colectare internațională, cu ajutorul celor 24 de țări din grup. „În 2018 am lucrat peste 4.000 de cazuri internaționale din țări precum Suedia, Spania, Italia sau Germania. Colectăm sumele restante aferente taxelor de drum sau abonamentelor medicale, dar ne ocupăm și de cazuri cu valori foarte mari, de peste 100.000 euro, care aparțin mai degrabă sectorului business to business”, arată Cătălin Neagu.

Conform Raportului European al Plăților realizat de Intrum, peste 60% dintre companiile din România au înregistrat plăți după termenul scadent al facturilor, precum și cereri de prelungire ale termenelor de plată. Intrum are birouri în 24 de țări din Europa și America de Sud, având peste  9.500 de angajați, dintre care 250 sunt în România. Despre planurile companiei în România, dar și în Europa, Biz a vorbit cu Mikael Ericson, CEO și președinte al grupului Intrum.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: