4 aug. 2020 2 min

Învățare prin gamificare

Reading Time: 2 minute

Un start-up educațional românesc, iziBAC, vrea să redarea plăcerea învățatului, transformând curricula pentru BAC într-un joc mobil competitiv, care oferă premii pentru cei mai performanți jucători.

Soluție iziBAC se bazează pe metode de gamificare a căror utilitate a fost demonstrată clinic în domeniul educației, ajutând utilizatorii să rețină cu până la 90 mai multă informație și să îl facă cu 70% mai implicat.

“Am pornit de la o viziune în care educația nu este un proces impus, ci reprezintă o expresie naturală a dorinței umane de cunoaștere. Focusul echipei noastre este să livrăm o experiență mobilă de învățare cât mai completă și distractivă pentru elevi, astfel încât să înveți fără stress și senzația că ești forțat să o faci”, declară Raluca Stratulat, fondatoarea și CEO-ul echipei.

Peste 38.000 de elevi au descărat aplicația iziBAC, startup-ul primind mai multe premii pentru impact social în educație și “Sigiliul de Excelență pentru inovație” de la Comisia Europeană.

Recent, iziBAC a lansat un update prin care permite elevilor să studieze și materii pe care nu se pune accentul în școli, precum educație financiară, educație antreprenorială sau civică.  Cursurile sunt oferite de către iziBAC în parteneriat cu o serie de nume consacrate în sectorul educațional alternativ, precum Școala de Valori, Forum Apulum, Noi Orizonturi, Minte Forte etc.

“Metoda de învățare prin joacă dezvoltată de iziBAC nu ține cont de curriculă sau limbă. Anul trecut am avut onoarea să absolvim programul de accelerare oferit de InnovX și să câștigăm locul 2 în competiția Start-up Grind Europa și Asia 2019. Așa am fost învitați în Sillicon Valley, unde am pus bazele expansiunii în Statele Unite, unde dorim să replicăm acest model pentru examenul SAT. Ne-am mărit echipa la 8 oameni și suntem în căutare de finanțatori (…) am aflat că suntem finaliști în Startup World Cup, deci țineți-ne pumnii!”, a mai spus Raluca Stratulat.

iziBAC este o aplicație educațională gratuită, pe care o puteți descărca de pe Apple App Store și Google Play. Puteți susține acest proiect de antreprenoriat social devenind fan pe Patreon

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: