Antreprenori by eMAG Stiri

Investiție de 2,4 milioane de euro în noua clinică Donna Medical Center

05/03/2019 4 min read

Investiție de 2,4 milioane de euro în noua clinică Donna Medical Center

Reading Time: 4 minute

După 7 ani de la deschiderea clinicii Traian, Donna Medical Center se extinde. Al doilea sediu al clinicii a fost inaugurat în Pipera, strada George Constantinescu 2-4 și acesta este dotat cu cel mai avansat aparat RMN 3 Tesla din țară, punând astfel bazele unui nou Centru de Excelență în RMN.

Investiția totală în Clinica Pipera a fost de 2,4 milioane de euro, din care în jur de 1,8 milioane de euro au fost investiți în aparatul RMN 3T. Restul de 600.000 Euro au fost investiți în amenajările și mobilarea clinicii și în dotările cabinetelor, printre care trei ecografe vârf de gamă General Electric Voluson, dotate pentru efectuarea sub cele mai exigente condiții de ecografii obstetricale, ginecologice, mamare, cardiace sau de ecografie generală.

Pentru anul 2019, reprezentanții clinicii își propun dublarea cifrei de afaceri, de la 1,5 milioane de euro în 2018 la 3 milioane de euro.

Strategia de extindere a Donna Medical Center are la bază atât cererea în continuă creștere pentru servicii de obstetrică-ginecologie, ecografie, endocrinologie, specialități ce stau la baza conceptului de clinică pentru sănătatea femeii, cât și decizia de a introduce specialități conexe (alergologie, cardiologie, dermatologie) și de a forma o echipă de medici cu cea mai mare experiență cumulată în interpretarea investigațiilor de rezonanță magnetică nucleară din România.

Noul aparat RMN

Noul aparat RMN 3 Tesla se numește ”SIEMENS Magnetom Vida 3T” și reprezintă cea mai nouă generație de RMN 3T de la Siemens, cu multe performanțe, din care sunt de remarcat:

Cel mai avansat magnet 3T, ce oferă imagini extrem de omogene și de o calitate excepțională în tot volumul examinat. Rezultate mult îmbunătățite în aplicații ce necesită un câmp vizual larg, precum la examinările abdominale sau cele ale extremităților.

Prima tehnologie 3T din lume echipată cu sistemul BioMatrix, ce permite aparatului RMN 3 Tesla să se adapteze anatomiei și fiziologiei (respirației) fiecărui pacient efectuând o examinare imagistică personalizată chiar și în regiuni mai dificile precum cap/gât, coloană vertebrală sau abdomen, reușind să elimine artefactele de mișscare, oferind imagini de cea mai înaltă calitate prin scanările precise cu magneți Bio Matrix Tuners.

Acuratețe la diagnostic nemaiîntâlnită până acum, adaptabilitate la anatomia fiecărui pacient și viteză în scanare, obținute cu ajutorul antenelor BioMatrix, o nouă generație de antene cu o densitate ultra-ridicată.

Diminuarea cu până la 30% din durata investigațiilor, fără a sacrifica din rezoluția maximă a imaginilor, cu ajutorul tehnologiilor GO, ce lucrează împreună cu Algoritmul de Inteligență Artificială și cu sistemul Biomatrix pentru fluidizarea proceselor de pregătire a pacientului, achiziție, reconstrucție și distribuție.

Confort semnificativ îmbunătățit pentru pacienții claustrofobi, printr-un diametru al tubului cilindric de 70 de cm.

Posibilitatea de a examina pacienți supraponderali de până la 200 kg.

Echipa de medici ce vor interpreta examinările efectuate pe noul Siemens Magnetom Vida 3T este compusă din medici radiologi de renume din București, cu supraspecializări  diverse, astfel încât în noul Centru de Excelență în RMN se vor efectua investigații RMN complexe pentru toate tipurile de patologie.

Categoriile de investigații RMN 3T includ cranio-cerebral, coloană vertebrală, abdominal, pelvin, prostată, musculo-scheletal, mamar, cardiac, pediatric, whole body, aparatul fiind dotat cu antene pentru a permite efectuarea tuturor acestor examinări.

Printre medicii colaboratori: Dr. Ioana Smărăndița Lăcău, medic primar – expert în RMN cardiac, RMN de cap și coloană, RMN musculo-scheletal; Șef Lucrări Dr. Mugur Grasu – medic primar – expert în RMN de abdomen, pelvis, prostată; Dr. Marian Ștefănescu –  medic primar – expert în RMN de cap și coloană, RMN musculo-scheletal; Dr. Ioana Ghervasie – medic primar – expert în RMN de cap și coloană, RMN musculo-scheletal; Dr. Gina Zaharia – medic primar – expert în neuroradiologie, RMN oncologic, RMN whole-body; Dr. Bogdan Teodorescu – medic primar – expert în RMN de cap și coloană, RMN musculo-scheletal; Dr. Teodorescu Elena Claudia și Dr. Nicole Cuturela – medici primari – experți în RMN mamar

”Am dorit să ne extindem pentru a putea oferi pacientelor noastre cu patologie mamară toate investigațiile necesare pentru un diagnostic precis și complet, iar RMN-ul era singura procedură care lipsea pentru a închide acest cerc. Nu ne-am limitat la a efectua RMN mamar în orice condiții, ci am hotărât să achiziționăm cea mai nouă tehnologie de RMN 3 Tesla la acest moment în lume, dotat pentru a putea oferi întreaga gamă de investigații RMN la o calitate excepțională, din dorința de a oferi standardul de excelență în efectuarea și interpretarea examinărilor RMN încă de la început, așa cum am făcut și cu clinica Traian, care a căpătat recunoașterea de Centru de Excelență în Imagistica Sânului, atât din partea pacienților noștri, cât și din partea întregii comunități medicale.” – dr. Elena Claudia Teodorescu, fondatorul Donna Medical Center.

Elena Claudia Teodorescu este medic primar în radiologie și imagistică medicală și doctor în științe medicale. A consultat peste 100.000 de paciente în peste 20 ani de imagistică pentru femei. A fondat Donna Medical Center în urmă cu șapte ani.

 

În prezent, clinica are în dotare 8 ecografe vârf de gamă de radiologie sau obstetrică-ginecologie, un mamograf digital cu tomosinteză, recunoscut ca lider mondial în mamografie și singurul sistem din România de biopsie stereotaxică 3D pentru formațiunile ce trebuie biopsiate sub control mamografic. 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă