Investiție de 5 milioane de euro în Holde

23 sept. 2019 2 min

Investiție de 5 milioane de euro în Holde

Reading Time: 2 minute

Compania Holde Agri Invest, care operează 2.800 ha de terenuri agricole în Teleorman, a atras 5 milioane de euro de la investitori români privați și instituționali.

Printre investitori se numără Alexandru Leonard Leca , Dan Manolescu, Daniela Nemoianu, Cristian Pop, Angelica Rapotan, Cristian Scafa, fondurile locale de investiții Vertical Seven Group și Certinvest, dar și companii precum Safe Adventure, controlată de familia Badiu.

Proiectul Holde a pornit la drum în 2016, de către patru antreprenori români – Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu și Alexandru Covrig. În 2017, fondatorii s-au asociat cu echipa de la Certinvest, înființând în 2018 Holde Agri Invest SA. La scurt timp, Holde a atras prima investiție externă de la Vertical Seven Group fondat de antreprenorii Iulian Cîrciumaru si Andrei Crețu.

Banii strânși în această rundă de finanțare vor fi folosiți pentru extinderea suprafeței agricole operate de societate, achiziționarea de utilaje agricole și dezvoltarea echipei. După închiderea seriei A, Holde Agri Invest SA are 25 acționari. Vertical Seven Group rămâne cel mai mare acționar al Holde, cu o participație de 25%, în timp ce acționarii rămași au participații între 9% și 0,1% în afacere. Modelul de afaceri prevede ca niciun acționar să nu dețină o participație majoritară în cadrul companiei.

Holde Agri Invest operează terenuri agricole ce însumează o suprafață totală de 2.800 de hectare, în apropierea orașului Roșiorii de Vede, județul Teleorman, cultivate în principal în regim ecologic. Până la sfârșitul anului 2020, compania își propune să-și tripleze suprafața din portofoliu, ajungând la cel puțin 8.000 de hectare teren agricol. Pentru extindere, compania estimează investiții de 10 milioane de euro, capital care a fost deja parțial atras în prima etapă de finanțare, și pregătește pentru a doua rundă de finanțare, care va fi urmată de listarea acțiunilor Holde pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Compania vine cu o structură de organizare nouă pe piața agricolă românească, fermele individuale fiind reunite în cadrul unei societăți de tip holding, al cărei administrator unic este compania de management Holde Agri Management SRL. Compania de management este guvernată de un Consiliu de Administrație format din Robert Maxim – președinte, Alexandru Covrig, Cosmin Mizof, Eugen Voicu și Liviu Zăgan – membri.

Pe termen lung, obiectivul Holde este de a deveni în următorii 10 ani unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agricolă locală, cu minimum 20.000 hectare operate, pentru care va investi peste 50 de milioane de euro.

Foto: ID 55766027 © Gajus | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: