Business Stiri

Dacia deschide precomenzile pentru modelul electric. Cât costă Dacia Spring

11 mart. 2021 2 min

Dacia deschide precomenzile pentru modelul electric. Cât costă Dacia Spring

Reading Time: 2 minute

Începând din 20 martie, Dacia deschide online precomenzile pentru versiunea Comfort Plus a primului său model electric, Dacia Spring.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC.

Mașina are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Dacia Spring

Durata de încărcare a bateriei Litiu-ion este de mai puțin de o oră pentru o încărcare 80% la o bornă DC 30 kW, mai puțin de 5 ore pentru o încărcare 100% la un Wallbox de 7,4 kW, mai puțin de 8h 30 pentru o încărcare 100% la un Wallbox de 3,7 k, respectiv mai puțin de 14 ore pentru o încărcare 100% la o priză standard de 2,3 kW.

Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori: Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Preț și disponibilitate

Dacia Spring Comfort Plus va fi disponibilă la prețul de 18.100 de euro (TVA inclus).

Ulterior vor fi  deschise precomenzile pentru versiunea de echipare Comfort, disponibilă la prețul de 16.800 de euro (TVA inclus). O variantă destinată clienților de flote va fi de asemenea disponibilă, la același preț de 16.800 de euro (TVA inclus).

Dacia Spring va putea fi achiziționată de clienții din România prin intermediul programului RABLA PLUS. Primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie 2021.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: