Companii Stiri

Investiție de 750.000 euro, pentru un centru cardiovascular2 min

27/10/2016 2 min read

author:

Investiție de 750.000 euro, pentru un centru cardiovascular2 min

Reading Time: 2 minute
luca-militello-iulian-plescan-micsorata
Luca Militellor și Iulian Pleșcan

Profesioniști din domeniul cardiologiei clinice, intervenționale și al chirurgiei cardiovasculare fac echipă pentru găsirea celor mai bune soluții de tratament pentru pacienții cu patologie cardiacă. Aceasta reprezintă rezultatul parteneriatului semnat, în luna octombrie, de către Spitalul Monza și Centrele de Excelență ARES.

În urma colaborării, Spitalul Monza devine un centru cardiovascular cu o capacitate de 140 de paturi, 2 săli de angiografie și 8 săli de operații.  Potrivit reprezentanților spitalului, investiția din spatele acestei realizări ajunge la peste 750.000 euro, constând în dotarea completă a celei de-a doua săli de angiografie, mărirea capacității ambulatoriului cu șase cabinete medicale și 10 birouri operaționale.

Iulian Pleșcan, directorul operațional al Centrelor de Excelență ARES,  este de părere că investiția se va reflecta, în anul 2017, în creșterea cifrei de afaceri. „Estimăm o creștere de 25% a cifrei de afaceri, bazându-ne pe multiplicarea numărului de proceduri efectuate în urma parteneriatului. În acest sens, preconizăm un număr de 1.500 de proceduri endovasculare/ an și 800 de operații de chirurgie cardiovasculară/ an”, declară acesta.

Colaborarea celor două unități aduce un element de noutate pe piața servicilor medicale din România: abordarea multidisciplinară a cazurilor.

„Colaborarea dintre echipele multidisciplicare este conceptul care lipsește astăzi din spitalele din România, motiv pentru care, de multe ori, pacientul are de suferit. De aceea, ne dorim ca această consolidare a unor echipe medicale complexe, cu o vastă experiență în domeniu, să reprezinte un nou pas, pe atât de firesc, cât și de important pentru îngrijirea pacienților din România.”, afirmă Luca Militello, director general, Spitalului Monza.

Cele două unități medicale au o experiență considerabilă în tratarea bolilor cardiovasculare.  Ambele au efectuat de-a lungul anilor mai multe premiere medicale, privind tehnici chirurgicale aplicate pentru prima dată la noi în țară, cât și implantarea unor device-uri de ultimă generație, astfel reușindu-se vindecarea completă a pacienților cu patologie cardiacă.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE