Stiri

Mașinile eletrice de la Ford vor putea alimenta casele în cazul unei pene de curent

20 mai 2021 2 min

Mașinile eletrice de la Ford vor putea alimenta casele în cazul unei pene de curent

Reading Time: 2 minute

Ford a prezentat săptămâna aceasta pentru piața din Statele Unite noul model electric F-150 Lightning. Mașina poate furniza curent electric unei case în cazul în care apare o pană de curent.

Dezvoltarea acestei mașini a fost impulsionată și de vremea rea din februarie din Statele Unite. Atunci mai multe localități din zone care nu au parte de zăpadă în mod normal, au rămas fără curent electric pentru mai multe zile. În urma calamităților naturale, mai mult de 4.5 milioane de case au rămas fără curent, 151 de persoane au murit, iar pagubele materiale au fost însemnate.

Ford F-150 Lightning poate susține consumul unei case pentru trei zile

Ford F-150 Lightning vine cu o baterie puternică de 9.6 kW, care poate furniza curentul electric necesar unei case pentru o perioadă de până la trei zile.

Producătorii de la Ford spun că mașina este dotată cu un sistem inteligent de alimentare, astfel încât atunci când se întrerupe alimentarea cu energie, mașina preia automat funcția de alimentare.

Pentru aceasta au dezvoltat și o stație de încărcare, împreună cu cei de la Solar, stație ce are capacitatea de 80 amperi. La momentul în care revine alimentarea de energie electrică, mașina se va încărca automat.

Mașina poate fi folosită și ca sursă de curent pentru lucrări ce se efectuează în zone care nu au parte de alimentare cu energie electrică. Iar șoferul va primi o notificare care îl va anunța atunci când bateria scade sub nivelul optim pentru a putea conduce până la prima stație de încărcare.

Mașina de la Ford a fost testată chiar și de președintele american Joe Biden care a lăudat-o și a spus că este foarte rapidă.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: