Stiri Companii

SIF Moldova devine Evergent Investments

8 mart. 2021 3 min

SIF Moldova devine Evergent Investments

Reading Time: 3 minute

În premieră, o societate de investiții financiare își schimbă denumirea și se aliniază noii legislații privind fondurile de investiții alternative, în cadrul european. Evergent Investments este noul nume sub care funcționează compania cu cea mai mare capitalizare dintre toate societățile de investiții financiare listate la BVB (1,385 miliarde lei).

În ultimii 10 ani, compania a avut o dinamică susținută de creștere, rata compusă a randamentului fondului fiind de 9,23%, cu 1,77% mai mare decât randamentul mediu obținut de toate celelalte fonduri de acțiuni din România (statistici oficiale de la Asociația Administratorilor de Fonduri din România).

Schimbarea denumirii subliniază performanțele ultimilor 10 ani. Un model de business performant, calitatea managementului, strategia aplicată pe portofolii și o cultură organizațională solidă sunt factorii care au contribuit la acest succes.

„Suntem convinși că performanța ultimilor 10 ani, stadiul actual de dezvoltare al companiei și mai ales investițiile făcute pentru a genera valoare pe termen lung se vor reflecta și evidenția mult mai bine într-o noua identitate, un nou nume. Evergent Investments ne poziționează corect în mediul investițional din România și în regiune, în special pe piața de capital, dar și pentru dezvoltarea de noi afaceri. Cel puțin în ultimii 10 ani, am generat o rată medie anuală de apreciere a valorii pentru acționarii noștri de 13,2%, compusă din dividende încasate de aceștia și creșterea activelor din spatele acțiunilor pe care le dețin”, spune Claudiu Doroș, Director General Evergent Investments. (foto deschidere stânga)

Doroș a mai spus că datele publice atestă că Evergent Investments este una dintre cele mai valoroase companii de investiții financiare din România în ultimii 3 ani, cu o capitalizare la zi de 1,385 miliarde lei. În același timp, în ultimii 10 ani, compania a acordat acționarilor dividende în echivalent de peste 150 milioane de euro, în timp ce audublat activele administrate până la 2,2 miliarde lei.

Strategia Evergent Investements

Compania a vizat creșterea creșterea performanței portofoliul listat, cu cei doi piloni ai săi, financiar-bancar și energetic-industrial, care a devenit sursa principală de profit și de resurse pentru noi investiții.

portofoliu

Rezultatul net neauditat de 56,08 milioane lei, format din profit net și câștig net reflectat în rezultatul reportat este cu 44% mai mare decât cel bugetat. De asemenea, nivelul investițiilor de 174 milioane lei în 2020 a depășit cu 66% nivelul bugetat.

„În final, păstrând tradiția bourului moldovenesc și simbolistica taurului din piețele în creștere, mergem mai departe, la un nou nivel, cu un nou avânt, sub semnul unui simbol distilat și încoronat cu nestemate prețioase, care nu sunt altceva decât oamenii noștri care lucrează pentru a transforma ideile în oportunități și pe acestea în performanță” a mai afirmat Claudiu Doroș, Director General Evergent Investments. (foto deschidere dreapta)

Cătălin Iancu, Director General Adjunct Evergent Investments a spus că strategia companiei este gândită pe termen lung. „Astfel, am investit peste 400 milioane de euro în 3 mari clase de active: acțiuni cotate, acțiuni necotate, în particular private equity, unități de fond și instrumente monetare, generând dublarea valorii activelor în acești ani.”

Sloganul “Drive for Performance” exprimă un avânt continuu, de anduranță al echipei de profesioniști ce valorifică abordarea precisă, riguroasă, inteligentă și creativă în strategiile de business, pentru a genera performanța.

Logo-ul a fost creat sub inspirația conceptului de forță a oportunităților fiind reprezentat grafic de o metamorfoză a două simboluri puternice: taurul specific piețelor financiare și bourul Moldovei, emblema provinciei istorice în care s-a născut societatea.

Echipa de management a primit în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din februarie votul de încredere al investitorilor, fiind aleși ca membri ai Consiliului de administrație Ceocea Costel, Ciorcilă Horia, Doroș Liviu Claudiu, Iancu Cătălin-Jianu-Dan și Radu Octavian-Claudiu.

De asemenea, Claudiu Doroș și Cătălin Iancu au fost aleși în funcțiile de Președinte, respectiv Vicepreședinte ai boardului Evergent Investments.

Evergent Investments este un Administrator de Fonduri de Investiții Alternative (AFIA) autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu nr. 20/23.01.2018 listat la Bursa de Valori București sub simbolul EVER. Compania a funcționat până la 01.03.2021 sub numele SIF Moldova cu simbolul bursier SIF2. Societatea deține un portofoliu de active evaluat la 2.137 milioane lei, la 30 decembrie 2020. Raportat la valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acțiuni cotate deține ponderea principală, de 70.1%, în timp ce ponderea acțiunilor necotate este de 9,9%. Principalele sectoare în structura portofoliului raportat la valoarea totală a activelor sunt: financiar 44,4%, energetic 16%, industria prelucrătoare 7% și imobiliare 6,9%. Evergent Investments are 38 angajați la nivel național.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: