Companii Management Stiri Video

Irina Munteanu, Veolia la Zilele Biz: Readaptarea la noul normal este vitală

11 nov. 2020 3 min

Irina Munteanu, Veolia la Zilele Biz: Readaptarea la noul normal este vitală

Reading Time: 3 minute

Irina Munteanu, Chief Financial Officer în cadrul companiei Veolia, a fost prezentă virtual în cadrul zilei de Management la Zilele Biz 2020, vorbind despre situația unui domeniu vital pentru mulți consumatori în acest an atât de încercat.

„A fost un an plin de provocări pentru noi pentru că activăm într-un domeniu vital și esențial pentru populație, colegii noștri au fost în prima linie pe toată perioada pandemiei ”, a spus Irina Munteanu în deschiderea prezentării. 

Pandemia a luat prin surprindere lumea politică, companiile și societatea civilă. Trăim o perioadă de incertitudini pe toate planurile, iar lipsa predictibilității, a unui sprijin real din partea statului și comunicarea haotică sunt elemente destabilizatoare pentru un business. 

În același timp, companiile au putut sesiza și oportunități în această situație incertă, pentru că în acest nou normal au putut seta noi reguli și noi obiective. „Digitalizarea și inteligența artificială au un rol foarte important, cred că este un moment de resetare, de readaptare în profunzime, cu scopul unei reorientări masive a economiei naționale, reconstrucția economiei, modernizarea instituțiilor statului, pentru a putea face față provocărilor prezente și viitoare”, a precizat Irina Munteanu. 

Oficialul Veolia a mai spus că pandemia a forțat companiile să nu mai fie pe pilot automat, ci să se reîntoarcă către controlul manual al lucrurilor, dar și să apese pedala de accelerație pentru noi strategii de reorientare a businessurilor. 

Încă de la început, compania a luat toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța angajaților și a clienților, astfel încât totul să fie în regulă.

Viziunea legată de telemuncă

Irina Munteanu  a spus că Veolia era pregătită de telemuncă, doar că odată cu pandemia, aceasta a fost promovată ca o măsură suplimentară pentru siguranța angajaților și sănătatea lor și a clienților lor. 

Legat de activitatea pe pare o conduce, pe partea financiară a fost mult mai ușor pentru că au digitalizat tot ceea ce înseamnă fluxurile financiare și datele despre aceste activități. Documentele financiare circulă în format electronic, există un robot bazat pe inteligență artificială care înregistrează facturile de la furnizor în mod automat, plățile se fac toate online ,iar procesul de raportare financiară este complet digitalizat. 

„Ne-am adaptat rapid la noua realitate, am muncit mai mult decât în mod normal, pentru că necesitatea continuității este vitală și am făcut eforturi suplimentare ca totul să fie bine.”

Viziunea pe termen lung

Irina este de părere că multe companii vor continua cu acest sistem hibrid, iar noile modele de business vor depinde de viziunea liderilor.

„Acum este momentul să regândim strategii și modele de business, să fim vigilenți și să luăm decizii rapide, să ne adaptăm pentru noua normalitate. Companiile trebuie să se reinventeze, iar digitalizarea este vitală. Pentru noi este o prioritate acest lucru.” 

La nivel de companie, Irina spune că acest context i-a prins mult mai bine pregătiți față de alte companii pentru că în 2-17 au trecut printr-un proces amplu de business transformation, prin care au fost dezvoltate noi strategii și o nouă structură organizațională.

Vor exista investiții masive în digitalizare, vor fi alocate peste 7 milioane de euro pentru acest proces esențial pentru dezvoltare companiei. 

Totodată, Irina Munteanu a mai spus că vor fi continuate investițiile în tot ceea ce înseamnă rețeaua de apă și canalizare, investiții asumate în cadrul noului act de concesiune, semnat în vară cu primăria București. În următorii ani sunt pregătite proiecte de investiții de peste 367,9 milioane de euro care ating o serie de axe strategice, care vizează reducerea riscului de inundație din zonele centrale, adaptarea structurilor de apă la nevoile actuale și extinderea și modernizarea rețelei. 

Zilele Biz au loc între 9 și 13 noiembrie. Puteți urmări transmisia live pe pagina de Facebook a revistei Biz. Detalii despre eveniment puteți afla aici. Înregistrarea întregului eveniment de astăzi este disponibilă aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: