Lifestyle Stiri

Istoria Bucureștiului se va scrie pe bucurestiulmeudrag.ro

1 sept. 2016 < 1 min

Istoria Bucureștiului se va scrie pe bucurestiulmeudrag.ro

Reading Time: < 1 minut

Asociația Bucureștiul meu drag, implicată în promovarea vizuală și cunoașterea Bucureștiului, lansează platforma on line www.bucurestiulmeudrag.ro și creează premizele construcției unei baze de date complexe de imagini surprinse de fotografi profesioniști sau amatorii, care vor să contribuie la crearea memoriei vizuale a Bucureștiului.

Platforma www.bucurestiulmeudrag.ro va deveni un integrator și o resursă valoroasă de imagini și de istorie a Bucureștiului de ieri și de azi, disponibilă gratuit tuturor celor care vor să încarce fotografii și celor care vor doar să le vizualizeze și să se documenteze. Platforma este cu atât mai relevantă cu cât upload-ul de fotografii se realizează cu înregistrarea coordonatelor GPS ale locației, însoțită de o scurtă descriere și detalii despre conținutul imaginilor.

“Ideea s-a conturat cu mult timp în urmă în cadrul Asociației Bucureștiul meu drag, de când Bucurestiul a început să se transforme și să evolueze (sau involeueze câteodată) într-un ritm vizibil, legătura cu trecutul sau architectura, devenind tot mai firavă și a prins viață odată cu interactivitatea și conectivitatea dată de dezvoltarea digitalului și explozia de imagini (din social media și on-line în general) generate de locuitorii lui.”, spune Andrei Bîrsan, Președinte Asociația Bucureștiul meu drag.

Centrul de Memorie Vizuală este un proiect cultural finanțat de către ARCUB în cadrul Programului cultural București – Orașul in-vizibil 2016.

Lansarea oficială a platformei, parte din proiectul Centrul de Memorie Vizuală a Bucureștiului, va avea loc în data de 14 septembrie 2016, ora 18.30 la Muzeul Municpiului București, odată cu vernisajul expoziției “Trecut-au anii” și va fi urmată de o serie de evenimente de conștientizare a puterii documentare a fotografiei desfășurate în perioada septembrie – octombrie: Conferința “Fotografia anilor 1980” cu fotografi din aceea perioadă și Conferința “Fotografierea orașului în zilele noastre”dedicată elevilor de liceu.

 Mai multe detalii despre proiect găsiți pe www.bucurestiulmeudrag.ro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: