Stiri Tech

IT-stii romani, la export

15 apr. 2015 2 min

IT-stii romani, la export

Reading Time: 2 minute

Exportul romanesc de servicii informatice si de comunicatii s-a ridicat anul trecut la 49 de miliarde lei, reprezentand 6% din PIB-ul Romaniei. A fost pentru prima oara cand industria serviciilor IT&C a contribuit mai mult decat agricultura si decat constructiile la cresterea economica a tarii iar companiile din domeniu sunt din ce in ce mai orientate spre export. Astfel, 10 companii romanesti de software si servicii participa, in perioada 13 – 15 mai, la Tech4Export Londra in cadrul unui proiect initiat de Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) pentru a promova industria si companiile romanesti de software catre potentialii parteneri de pe piata internationala.

„Piata britanica este una foarte atragatoare pentru companiile cu care ANIS lucreaza – exista multe oportunitati si exista interes si deschidere pentru colaborarea cu firmele romanesti. Noi ne dorim ca aceasta delegatie sa fie punctul de pornire al unor contacte extinse – atat direct intre companiile romanesti si britanice, cat si la nivelul organizatiilor care sprijina aceste companii, asa cum sunt ANIS si techUK. In functie de rezultatele acestui prim eveniment pe piata britanica, ne propunem ca acest program sa continue, cu evenimente similare, cel putin anual”, spune Valerica Dragomir, Director executiv al ANIS.

Companiile romanesti care participa la Tech4Export (AROBS Transilvania Software, ENEA Services Romania, Imprezzio Global, IT SIX GLOBAL SERVICES, Macadamian Technologies, RINF, Roweb Development, Softelligence, Trencadis Corp si Zitec Com) vor prezenta oportunitatile de colaborare pe care Romania le ofera companiilor britanice si tendintele de dezvoltare a industriei romanesti de software. Reprezentantii companiilor romanesti vor avea intalniri cu oamenii de afaceri britanici gazduite de British Expertise, cu prezentari sustinute de reprezentanti ai UK Trade and Investment, National Outsourcing Association si Federation of Small Business.
ANIS organizeaza proiectul in parteneriat cu techUK (www.techuk.org),organizatia reprezentativa a companiilor de tehnologie din UK, cu Ambasada Romaniei in Regatul Unit (londra.mae.ro/en) si Camera de Comert Britanica-Romana – BRCC (www.brcconline.eu).
Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: