Creativitate Digital MarComm Stiri

Bibliotecă de New Media Art

12 iun. 2020 2 min

Bibliotecă de New Media Art

Reading Time: 2 minute

RADAR Kids, cu sprijinul Lidl România, a lansat Biblioteca de New Media Art Pentru Copii, un  proiect care-și propune să-i invite pe cei mici într-o aventură educativă, online. Aceasta se regăsește în platforma suprize.lidl.ro/RADARkids și oferă copiilor resurse, experiențe interactive și informații menite să le trezească interesul pentru tehnologie și creativitate și să-i familiarizeze cu universul industriilor creative.

Curatorii proiectului sunt VÂNĂ, studio de animație înființat de Anca și Horia Manolache, doi publicitari veterani, Art Director și Copywriter, cu o experiență de mai bine de 14 ani de creație și Aural Eye, reprezentat de echipa de artiști Alina Anca și Daniel Bega, care își exprimă viziunea artistică prin video mapping, instalații interactive, artă generativă și producții video care folosesc tehnologii emergente.

Pe parcursul lunii iunie, în fiecare miercuri, este încărcat pe site-ul suprize.lidl.ro/RADARkids un nou material în bibliotecă.

Aventura în lumea new media art începe cu un curs online, sub forma unui mini-studio de animație, realizat împreună cu copiii de la Școala Step by Step. În cadrul cursului, copiii descoperă cum prinde viață o animație, pornind chiar de la desenele lor. Ei asistă și contribuie la întreg procesul, înțelegând nu doar tehnica animației și tehnologiile folosite, dar și organizarea, funcționarea și joburile disponibile într-un studio de animație. Rezultatul aventurii lor în program va fi o animație de 40 de secunde realizată de ei înșiși, ce va fi prezentată în cadrul festivalului de new media art RADAR. În plus, materialele video dezvoltate în cadrul acestui curs gratuit pun bazele primei Biblioteci de New Media Art Pentru Copii.

Juriul reprezentat de reprezentanți VÂNĂ, Aural Eye și RADAR va alege 5 câștigători care-și vor regăsi ideile în animația de 40 de secunde ce va putea fi experimentată în cadrul RADAR, secțiunea RADAR Kids.

RADAR Kids este parte a unui proiect mai amplu, RADAR – Romanian Artists Developing Alternative Realities.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: