Business Companii

Johnson & Johnson începe în iulie testele clinice pe oameni pentru un vaccin anti-COVID-19

12 iun. 2020 < 1 min

Johnson & Johnson începe în iulie testele clinice pe oameni pentru un vaccin anti-COVID-19

Reading Time: < 1 minut

Johnson & Johnson, prin Janssen Companiile Farmaceutice, devansează cu aproximativ două luni începerea primului studiu clinic uman din cadrul investigării vaccinului SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinat. Inițial planificat pentru septembrie, studiul clinic se estimează că va începe în a doua parte a lunii iulie.

Concomitent cu derularea studuulor, compania continua să-și crească capacitățile de fabricație și participă în discuții active cu partenerii globali pentru a asigura accesul la nivel mondial. În acest sens, promite să furnizeze un miliard de doze la nivel global pe parcursul  anului 2021, cu condiția ca vaccinul să fie sigur și eficient.

Studiul randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo al fazei 1/2a va evalua siguranța, reactogenicitatea (răspunsul la vaccinare) și imunogenicitatea (răspunsul imun) la vaccinul SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinant, investigat în rândul a 1045 de adulți sănătoși cu vârste între 18 și 55 de ani, precum și adulți cu vârste de peste 65 de ani. Studiul va avea loc în SUA și Belgia.

Compania este în discuții cu Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA pentru a începe faza a 3-a a vaccinului SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinant, studiu clinic devansat față de programarea inițială, ca rezultat așteptat al studiilor din faza 1 și a aprobarilor instituțiilor de reglementare.

În prezent, în întreaga lume, există în jur de 10 vaccinuri anti-COVID-19 aflate în diverse etape ale fazelor de testare pe oameni.

Foto: © Suttipun Degad | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: