Companii Stiri

TenarisSilcotub a investit 5,5 mil $ într-o linie de componente pentru airbaguri la fabrica din Zalău

18 ian. 2021 2 min

TenarisSilcotub a investit 5,5 mil $ într-o linie de componente pentru airbaguri la fabrica din Zalău

Reading Time: 2 minute

TenarisSilcotub a finalizat procesul de certificare pentru noua sa linie de producție destinată industriei auto, realizată n urma unei investiții de 5,5 milioane de dolari.

Acum, fabrica TenarisSilcotub din Zalău dispune de o linie de componente pentru airbag de ultimă generație, unicat în Europa, în care testarea componentelor este 100% automatizată.

Cu această nouă linie TenarisSilcotub își dublează capacitatea de producție de componente pentru airbag, pentru a deservi clienții din sectorul sistemelor de siguranță pentru autovehicule precum Autoliv.

Noua linie include și o instalație de control dezvoltată de echipa R&D Tenaris

Noua linie completează strategia producătorului de țevi de consolidare a poziției deținute pe piața componentelor pentru airbag-uri. Aceasta include, pe lângă echipamente de precizie pentru fabricarea inflatoarelor pentru airbag, o instalație de control unicat, prototip dezvoltat de către echipa R&D Tenaris ce înglobează metode multiple de control.

Așa cum am demonstrat de-a lungul anilor, perspectiva adoptată de Tenaris este de a pune pe primul loc satisfacerea nevoilor din ce în ce mai complexe ale clienților din industria auto. Ele ne determină, în același timp, să ne autodepășim permanent. Noua linie, ce include tehnologie de ultima generație și echipamente inovatoare concepute de echipa R&D Tenaris, asigură eficiență, precizie înaltă, dar și controlul automat al calității produselor„, spune Mihaela Popescu, președinta TenarisSilcotub.

În ultimii 10 ani, Tenaris a investit în Zalău peste 15 milioane de dolari în linii de producție, echipamente și tehnologie pentru fabricarea de produse și componente cu valoare adăugată mare destinate industriei auto.

Pe parcursul celor aproape 20 de ani de parteneriat, Autoliv și Tenaris au colaborat strâns pentru a dezvolta împreună noi tehnologii, pentru a crea capacități noi și a reduce rata defectelor. Toate acestea susțin viziunea Autoliv de a salva cât mai multe vieți„, spune Jared Jensen, Global Commodity Director Autoliv, lider mondial în producția de sisteme de siguranță pentru autovehicule, cu 10 fabrici în România.

TenarisSilcotub, companie parte din grupul Tenaris, este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.700 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: