Companii Stiri

Joint venture turco indian pe piața globală a electrocasnicelor

mai 27, 2017 < 1 min

Joint venture turco indian pe piața globală a electrocasnicelor

Reading Time: < 1 minut

Beko, parte din Koç Holding A.S. (Koç Holding), cel mai mare conglomerat industrial din Turcia, și Voltas Limited, parte din Grupul Tata, cel mai mare conglomerat din India, au anunțat semnarea unei înțelegeri prin care Beko si Voltas (cel mai mare brand de aparate de aer condiționat din India) pun bazele unui joint venture în producția de bunuri de folosință îndelungată.

Noua companie, care va avea sediul în India, va fi cu participație egală. Acționarii noii entități vor fi Ardutch B.V. (49%), filială deținută integral de Arçelik, proprietarul brandului Beko, Koç Holding (1%), Voltas (49 %), și Tata Investment Corporation Limited (1%). Noua companie va lansa pe piață frigidere, mașini de spălat rufe, cuptoare cu microunde și alte electrocasnice pentru piața de bunuri de folosință îndelungată din India.

Noul joint venture, cu un capital social de 100 milioane de dolari, va impulsiona expansiunea brandului Beko și va consolida expertiza acestuia la nivel global în sectorul de electrocasnice, dar și cota de piaţă și rețeaua de distribuție a brandului Voltas în India.

Acest acord este esențial în strategia de business a Beko, numită ”Drumul Mătăsii”, prin care își propune să creeze o prezență solidă în coridorul dintre Turcia și regiunea Asia Pacific. Inițiativa are scopul de a valorifica potențialul pieței din India, de aproximativ jumătate de miliard de consumatori cu venituri medii.

Valoarea pieței de electrocasnice din India este estimată la 12 miliarde de dolari până în 2027.

Cu această nouă investiție, noua companie vizează obținerea poziției de lider de piață în domeniul electrocasnicelor. Noua unitate de producție va fi operațională la finalul anului 2018, iar compania va vinde și electrocasnice mari produse în alte fabrici Beko.

Credit foto: © Pppbig | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: