Stiri Tech

KIS 2018 – Securitate pentru locuințele 2.0

19 sept. 2017 2 min

KIS 2018 – Securitate pentru locuințele 2.0

Reading Time: 2 minute

În prezent, într-o casă există mai multe dispozitive decât oameni și animale de companie, utilizatorii folosindu-le pentru diverse activități, de la navigarea pe Internet până la cumpărături și distribuirea de materiale video cu pisici. Totuși, această conectivitate sporită provoacă îngrijorări legate de securitate, mai ales că 40% dintre utilizatori încă își lasă dispozitivele neprotejate de amenințări cibernetice precum programe malware, fraude financiare, hacking și altele. Pe fondul noii realități, în care dispozitivele joacă un rol atât de important într-o casă, Kaspersky Lab a lansat astazi oficial pe piata din Romania versiunea actualizată a Kaspersky Internet Security și Kaspersky Total Security pentru a-i ajuta pe utilizatori să își protejeze dispozitivele.

Cercetarea anuală Kaspersky Lab arată că 63% dintre utilizatorii de Internet sunt îngrijorați de e-mail-urile și site-urile de tip phishing. Pentru a răspunde acestei temeri, KIS 2018  și KTS 2018 includ tehnologie anti-phishing, protejându-i pe utilizatori de spam, e-mail-uri sau site-uri false și de tentative de fraudă. În plus, versiunea actualizată URL Adviser îi spune utilizatorului dacă un link din motorul de căutare conduce la un site de încredere sau la unul suspect, vulnerabil sau de phishing.

De asemenea, protejarea vieții personale este foarte importantă în noul context 2.0. Noua funcție App Lock pentru Android oferă un nivel suplimentar de protecție, cu un cod secret pentru utilizatori, astfel încât să împiedice diferite aplicații precum serviciile de mesagerie instantanee, rețelele de socializare, e-mail sau alte informații confidențiale să fie văzute de alții atunci când accesează telefonul utilizatorilor. De asemenea, aceștia pot beneficia de serviciul Kaspersky Secure Connection, integrat în Kaspersky Internet Security și Kaspersky Total Security, care criptează tot traficul utilizatorului atunci când accesează rețele nesigure de Wi-Fi sau alte site-uri cu informații sensibile.

Principala temere a utilizatorilor (64%) privind securitatea banilor lor este riscul de fraudă online. În ciuda sentimentului de vulnerabilitate pe care îl au atunci când fac tranzacții online, utilizatorii nu renunță la ele. Își iau, însă, câteva măsuri pentru a diminua riscurile: de exemplu, evită băncile și comercianții care au trecut recent prin incidente de securitate cibernetică (62%) și renunță la acele plăți online care nu par sigure (41%).  În acest context, tehnologia Safe Money vine cu mai multe niveluri de securitate, pentru a proteja tranzacțiile de online banking și shopping. Safe Money verifică siguranța site-ului și îl deschide într-un mod special, protejat.

Inginerii de la Kaspersky Lab au inclus ultima versiune a soluției de control parental în Kaspersky Total Security. Acest lucru le permite părinților să specifice timpul limită de accesare pentru diverse dispozitive din locuință, să restricționeze aplicațiile pe care copiii le pot utiliza sau să prevină accesul la paginile cu un limbaj obscen, cu informații despre droguri sau cu un conținut pentru adulți, toate acestea fiind incluse în serviciul Kaspersky Safe Kids.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: