Stiri

La Chișinău vaccinul costă 80 de euro și vine cu taxiul

22 mart. 2021 < 1 min

La Chișinău vaccinul costă 80 de euro și vine cu taxiul

Reading Time: < 1 minut

Vaccinul Sputnik V se vinde la Chișinău la preț de 80 de euro și este trimis acasă cu taxiul.
Mai multe anunțuri de acest gen circulă pe rețelele sociale, iar oamenii care își doresc vaccinurile pot să discute cu ”vânzătorii” pe Tlegram.

Potrivit anunțului vaccinurile, versiunea rusească – Sputnik V – sunt aduse din Moscova, păstrate în condiții de frig și pot fi trimise la domiciliul clientului cu taxiul.
Pentru aceasta cei care vor să cumpere vaccinul trebuie să plătească banii în avans, iar peste o oră ar putea primi acasă fiolele de vaccin.
Iar pentru administrare pot apela la orice fel de clinică privată, unde pot face injecția.

Vaccinuri false în Italia

Mai multe anchete se desfășoară în diferite regiuni ale Italiei, privind o posibilă fraudă cu vaccinuri anti-COVID, după ce guvernatorul din Veneto, Luca Zaia, a spus că a primit o ofertă de 27 de milioane doze de vaccin.

Aceleași „oferte avantajoase” ar fi fost primite și în Lombardia și Umbria, scrie Il Giornale. Sunt regiunile în care procurorii au început anchete, dar nu este exclus ca inițiative judiciare similare să aibă loc și în alte zone ale Italiei, relatează Mediafax.

Anchetatorii verifică dacă „cererile de achiziție directă de vaccinuri anti-Covid” au fost transmise de către instituțiile regionale, căutând în același timp „anonimii care au propus achiziționarea de vaccinuri autorităților”.

Companiile farmaceutice ale Pfizer și AstraZeneca subliniaseră deja că nu au prevăzut deocamdată furnizarea vaccinului pe piața privată: „Intermediarii nu pot propune vaccinuri, deoarece nu se furnizează persoanelor private, ci doar guvernelor”.

Foto: dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: