Stiri

Lamborghini lansează ultima mașină cu motor pe benzină

9 iul. 2021 2 min

Lamborghini lansează ultima mașină cu motor pe benzină

Reading Time: 2 minute

Producătorul de mașini Lamborghini a anunțat ultima sa supermașină dotată cu motor V12 doar pe benzină. Producătorul va începe după lansarea acestui model producția de mașini hibrid.

Lamborghini nu este singurul producător de mașini care renunță la motoarele pe combustie. Ferrari și McLaren de asemenea vor produce mașini sport hibrid sau modele complet electrice, urmare a noului trend de a renunța la motoarele pe combustie și pentru a respecta reglementările din ce în ce mai stricte pentru emisiile de carbon.

Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae este ultimul dintr-o serie de supercar-uri cu motoare cu 12 cilindri care începe cu Miura din 1966, considerată ca fiind primul supercar modern. A urmat Countach, care a devenit prototipul supercarului Lamborghini. Caroseria sa a fost copiată de fiecare mașină sportă Lamborghini de atunci, inclusiv de Aventador.

Celălalt model de mașină sport al Lamborghini, Huracán cu motor V10, va continua ca model pe benzină până în 2024, a declarat Stephan Winkelmann, director executiv al Lamborghini.

Lamborghini trece la motoare hibrid

Lamborghini va decide trecerea la motoare hibrid care vor fi atât modele pe combustie internă dar și dotate cu motoare electrice și tehnologie plugin. Cumpărătorii de supercaruri vor găsi aici o combinație care le va da totuși sunetul motorului și greutatea redusă a mațșinii pe care o cer.

Lotus a prezentat ultima mașină pe benzină

Lotus, producătorul britanic de mașini sport cu aspect exotic, a prezentat marți ultima sa mașină pe benzină, Emira. Toate modelele viitoare Lotus vor fi pur electrice, a anunțat compania, care este deținută de compania chineză Geely, care deține și Volvo, un alt producător care intenționează să devină complet electric, scrie Mediafax, citat de Digi24.

Următoarea mașină a lui Lotus va fi Evlja, un supercar complet electric de 1.900 de cai putere, care va costa 2 milioane de dolari. Cu prețul și puterea sa enorme, Evija este departe de produsele obișnuite Lotus. Lotus intenționează să producă, totuși, și mașini sport electrice mai accesibile și, pentru prima dată în istoria mărcii, modele practice precum SUV-urile crossover.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: