Stiri Tech

Lămpile UV inteligente, de la Perenio, disponibile pe piața din România

ian. 26, 2021 2 min

Lămpile UV inteligente, de la Perenio, disponibile pe piața din România

Reading Time: 2 minute

Perenio IoT lansează o nouă categorie de produse – Smart Health – cu lămpile UV inteligente: UV Lightsaber și UV-mini Indigo, echipamente disponibile și pe piața din România.

Lampa UV inteligentă combate microorganismele dăunătoare și virusurile din aer și de pe suprafețe, dezinfectarea completă și fiabilă a unei camere de 30 mp durând 30 de minute. Tratamentul cu UV limitează apariția mucegaiului în încăperile umede și, de asemenea, omoară acarienii de pe textile, mobilier și covoare. Datorită proprietăților sale oxidante ridicate, ozonul reacționează cu substanțele care dau un miros neplăcut și le îndepărtează.

Lampa poate fi controlată prin aplicația mobilă gratuită sau prin asistenți vocali – procesul de curățare a aerului de bacterii va începe atunci când se va transmite comanda de la distanță. O singură lampă curăță eficient aerul și suprafețele dintr-o cameră cu o suprafață de până la 30 mp.

Condiții tehnice

Timpul de utilizare recomandat este de o dată pe zi, pentru birouri și locuri populate, și o dată pe săptămână, pentru a menține siguranța la domiciliu împotriva virusurilor. Cronometrul poate fi setat pentru orice perioadă de timp, astfel încât lampa UV să înceapă să funcționeze atunci când nu există oameni sau animale în cameră. Lampa Perenio UV se conectează la o priză de alimentare
Power Link Wi-Fi, care oferă 12.000 de cicluri de dezinfectare.

Lampa UV Perenio se poate utiliza în toate locurile din casă, pentru dezinfectarea aerului și a suprafețelor, precum: mobilier, covoare, textile și îmbrăcăminte.

Cum funcționează

Lampa de descărcare este un tub de sticlă, în care sunt sigilate un gaz inert, cu un amestec foarte mic de mercur gazos. Din tensiunea din rețea, doi electrozi creează o descărcare de strălucire, care formează strălucirea gazului inert în spectrul vizibil albastru și invizibil al ultravioletului.

Particulele cu energie ridicată sunt eliberate în spatele sticlei și duc la sinteza ozonului din moleculele de oxigen existente în aer. Radiațiile ultraviolete în spectrul de 200-300 nm provoacă distrugerea și deteriorarea structurilor genetice ale microorganismelor, virusurilor, mucegaiurilor și celulelor vegetale și, de asemenea, provoacă mutații. Celulele cu ADN deteriorat își pierd capacitatea de reproducere și creștere. Datorită reactivității sale ridicate, ozonul atacă structurile de suprafață ale celulelor microorganismelor, le distruge instantaneu și este unul dintre cei mai eficienți dezinfectanți.

Ozonul are o moleculă instabilă, în timpul oxidării degajă un atom de oxigen și se transformă înapoi într-o moleculă de O2 stabilă și sigură. Datorită activității oxidante ridicate, ozonul intră și în reacții de oxidare cu solide suspendate, eliminând astfel mirosul neplăcut din cameră. Ozonul nu adaugă mirosuri suplimentare mediului înconjurător. Concentrația de mercur nu este periculoasă
în caz de deteriorare a balonului și nu necesită măsuri speciale de eliminare, cu excepția colectării exacte a tuturor fragmentelor și a ventilației.

Măsuri de siguranță

Este important ca măsurile de siguranță să fie respectate, astfel că este interzis:
– a privi lampa aprinsă;
– să fie folosită în prezența oamenilor, animalelor și plantelor.

Este necesară aerisirea camerei timp de 30 de minute după dezinfectare. Pentru siguranță, se recomandă controlarea dispozitivele Perenio Smart Health de la distanță: folosind aplicație mobilă sau asistenți vocali

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: