fbpx
Stiri

Lansarea primului hub dedicat industriilor creative4 min

03/03/2017 3 min read

Lansarea primului hub dedicat industriilor creative4 min

Reading Time: 3 minute

Ieri, 2 martie 2017, s-a lansat Talent Garden București (TAG Bucharest), primul spațiu de co-working dedicat exclusiv industriilor creative. TAG București și-a deschis în mod oficial porțile către freelanceri, start-up-uri sau companii care vor să fie în contact permanent cu aceștia. Proiectul a fost inițiat de Asociația Freelancerilor și realizat în parteneriat cu rețeaua internațională de hub-uri Talent Garden și cu sprijinul Telekom Romania și Banca Transilvania. Investiția pentru deschiderea acestui spațiu a fost de peste 140.000 de euro. 

Situat în Palatul Universul, pe o suprafață de 700 de mp, alături de cafeneaua Beans & Dots și magazinul concept al designerului vestimentar Adelina Ivan, hub-ul Talent Garden are, în prezent, o capacitate de 65 de locuri, o sala pentru întâlniri și o zonă dedicată evenimentelor. Talent Garden București este deschis membrilor săi 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, accesul în hub fiind pe bază de cartelă. Recepția hub-ului este deschisă zilnic, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică și a sărbătorilor legale, în intervalul orar: 09:00 – 18:00.

“Povestea Talent Garden în România a început în decembrie 2014 când, în cadrul Asociației Freelancerilor, am pornit de la zero în această aventură. Nu aveam nici nume, nici spațiu, nici banii necesari, dar ne doream un loc pentru noi și cei ca noi, care să te inspire, cu o energie pozitivă, un loc în care să vrei să vii. De fapt, la acel moment, nici nu conștientizam amploarea proiectului, însă identificaserăm această nevoie pe piață și compensam toate aceste lipsuri cu mult entuziasm. De atunci și până acum a urmat un dans continuu între lucrările de șantier și căutarea de investitori. ”, a declarat Anca Rancea, președinte al Asociației Freelancerilor și Managing Partner, Talent Garden București.  

Co-fondatorul și CEO-ul rețelei internaționale Talent Garden, Davide Dattoli, prezent la eveniment, a declarat că a decis să deschidă un spațiu de co-working și în România deoarece crede cu tărie că Europa de Est are o înclinație puternică spre inovație.

”În România, de exemplu, sunt peste 1,6 milioane de freelanceri, dintre care 230.000 sunt specialiști IT, iar aproape 50% dintre aceștia au mai puțin de 35 de ani. Talent Garden București este un loc molipsitor, în care profesioniștii din industriile creative pot găsi cea mai bună metodă de lucru, cu ajutorul celor mai bune instrumente de lucru. Prin acest nou spațiu, ne extindem prezența în Europa, reunind peste 1.500 antreprenori, preponderent din domeniul digital, în cele 18 campusuri. “, explică Davide Dattoli.

Oferta Talent Garden București pentru membrii săi este structurată pe 4 tipuri de abonamente principale: Office Membership pentru cei care sunt deja formați în echipe de lucru de 4-6 oameni și își doresc să beneficieze de avantajele de a lucra dintr-un hub, dar au nevoie de intimitate, Full Membership – pentru cei care își doresc un post de lucru fix și vor să cunoască mereu oameni noi si, de ce nu, să-și găsească parteneri de lucru sau clienți în TAG, Flex Membership – pentru cei care au nevoie de un birou, în medie, doar 3 zile pe săptămână și într-un interval de timp fix și Day Membership – pentru cei care nu sunt membri ai comunității internaționale Talent Garden, dar care au nevoie punctual, de un spațiu din care să lucreze pentru câteva zile.

Toate abonamentele includ servicii de secretariat, recepție și printare, iar, în funcție de abonamentul ales, sunt incluse și servicii precum: acces la sala de meeting, acces la platforma online TAG people pentru a intra în contact cu orice membru al comunității din orice țară TAG, posibilitatea de a lucra gratuit 5 zile pe lună din orice alt hub Talent Garden worldwide, networking și networking events.

Evenimentul de lansare propriu-zisă a spațiului de co-working Talent Garden București a reunit peste 250 de parteneri, prieteni și oameni de bine care au sprijinit acest proiect de anvergură, membri și potențiali membri TAG, jurnaliști, bloggeri și lideri de opinie, persoane din mediul de business, freelanceri și/sau antreprenori, investitori și/sau business angels, oameni frumoși care fac parte din industriile creative.

Talent Garden este o rețea internațională de spații de co-working care asigură membrilor săi o platformă fizică în care pot lucra, învăța, conecta și dezvolta profesioniști din domeniul digital, tehnologic sau industrii creative. TAG include o rețea de 20 de campusuri de co-working în Europa. Toate aceste spații sunt deschise 24/7, fiind menite să celebreze și să accelereze inovația digitală, să pună în contact oameni talentați și pasionați, start-up-uri, investitori și mediul corporativ. În acest moment, peste 1.500 de profesioniști folosesc campusurile Talent Garden.

Asociația Freelancerilor (AF) este o organizație non-profit care sprijină și promovează interesele freelancerilor din România. Pe plan European, AF face parte din Forumul European al Profesioniștilor Independenți și are în derulare parteneriate strategice cu asociații similare din 7 țări europene: Marea Britanie, Italia, Germania, Franța, Croația, Olanda și Belgia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *