Stiri

Leader Team Broker menține neschimbate prețurile pachetelor de asigurare IT

13 mai 2024 5 min

Leader Team Broker menține neschimbate prețurile pachetelor de asigurare IT

Reading Time: 5 minute

Leader Team Broker de asigurare, integrator de oferte specializat în pachete complexe de asigurări de răspunderi profesionale IT și Cyber Risk pe piața europeană, menține neschimbate și în 2024 prețul acestor polițe, în contextul în care piața asigurărilor înregistrează scumpiri de până la 10% anual.

Produsele de asigurare personalizate create de Leader Team Broker se adresează atât specialiștilor din domeniul IT, care lucrează pe cont propriu, cât și marilor corporații europene, brokerul din România având ca parteneri trei dintre cei mai mari asigurători de la nivel european și oferind, astfel, pachete de asigurare complete, cu acoperire în întreaga lume.

În funcție de nevoile clienților, Leader Team Broker creează produse inovative personalizate, care conțin, pe lângă polița de răspundere profesională IT (Professional Indemnity), și o clauză de Cyber Risk (necesară în cazul furtului/pierderii de date sau în cazul atacurilor cibernetice), precum și o poliță de răspundere profesională față de terți (General Liability – care acoperă daunele produse clienților clientului pentru care a lucrat specialistul IT asigurat). Pentru această poliță, prețul pornește de la 550 de euro pe an, iar clienții au posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de asigurări, limitele de răspundere încadrându-se între 100.000 de euro și 5 milioane de euro, în funcție de gradul de risc și expunere.

Anul trecut, volumul asigurărilor de răspundere profesională în domeniul IT vândute de Leader Team Broker a crescut cu 200% față de 2021, ca urmare a înmulțirii riscurilor din domeniu, dar și a ofertei personalizate cu care compania de brokeraj a venit în sprijinul clienților săi.

”La nivel european, suntem printre puținii brokeri specializați pe genul acesta de pachete complexe și complete de polițe de răspunderi profesionale IT, după ce am acumulat o experiență de peste 10 ani pe zona de asigurări IT, și suntem, la ora actuală, singurul integrator de oferte din toată Europa. Ceea ce ne diferențiază de alte companii este faptul că avem în portofoliu toți asigurătorii care au licență să vândă în România și avem parteneriate cu sindicate Lloyd’s/MGA-uri, parteneri specializați pe asigurări IT și Cyber la nivel european. În baza acestor parteneriate, putem crea pentru clienții noștri polițe inovative, personalizate pe nevoile fiecăruia în parte. Totodată, oferta bogată pe care o avem în portofoliu ne permite să creionăm pachete complete, care cuprind cele trei componente majore de asigurare – Professional Indemnity, Cyber Security și General Liability -, oferind astfel clienților noștri din România și din străinătate produse dedicate, cu acoperire oriunde în lume, inclusiv SUA și Canada. La capitolul rapiditate, Leader Team face din nou ceva unic în România și în Europa, și anume, în relația cu unul dintre sindicatele Lloyd’s, am devenit, pentru riscurile standard, noi înșine un fel de asigurător, adică noi discutăm cu clientul, îi calculăm riscul și prețul, fără a mai trimite documentele la Londra, ceea ce simplifică și scurtează extraordinar de mult procedura. În acest fel, un client grăbit poate avea polița încheiată în maximum o oră din momentul în care ne-a contactat. Așadar, Leader Team Broker oferă cea mai bună variantă de asigurare IT existentă pe piața locală și europeană, atât ca acoperire, cât și ca preț și timp de așteptare”

Alexandra Elena Durbacă, CEO Leader Team Broker și International Cyber Specialist

Leader Team Broker a fost deschizător de drumuri în România cu polița de răspundere profesională IT, fiind prima companie de brokeraj care a lansat acest produs în urmă cu mai bine de zece ani, anticipând nevoia pentru o astfel de asigurare, în contextul exploziei dezvoltării tehnologice din ultimii ani. De trei ani, brokerul a obținut licență și pentru piața europeană, unde vinde pachete personalizate de asigurări pentru companii și specialiști IT din 24 de țări UE. În prezent, Leader Team asigură peste 5.000 de clienți, atât freelanceri, cât și companii mari de IT, cei mai mulți provenind din România, Estonia, Lituania, Spania, Portugalia, Olanda și Bulgaria.

”Numărul clienților noștri este într-o continuă creștere, iar cererea pentru pachete complexe și personalizate de asigurări IT este tot mai mare, direct proporțională cu dezvoltarea tehnologică fără precedent. De aceea, la Leader Team Broker, încheiem parteneriate cu cei mai mari asigurători mondiali pe această zonă și ne asigurăm să creăm produse de cea mai bună calitate pentru clienții noștri. Cu o acoperire cu peste 50% mai mare decât cea a altor produse similare existente în piață, pachetele noastre sunt concepute pentru a răspunde pe deplin nevoilor de protecție ale companiilor și profesioniștilor din industrie. Oferim acoperire globală, clienții noștri beneficiind astfel de protecție și în relațiile comerciale cu companii din SUA și din toate colțurile lumii. Totodată, serviciul nostru avansat de rezolvare a daunelor face posibilă intervenția rapidă a specialiștilor noștri în maximum 30 de minute de la primirea solicitării. Așadar, grija noastră constantă față de clienții noștri, precum și preocuparea de a veni permanent cu produse noi, complexe și utile pentru specialiștii din industria IT ne face unici în Europa și ne garantează credibilitate și încredere, atât din partea clienților, cât și a partenerilor internaționali cu care lucrăm”

Răzvan Rusu, fondator Leader Team Broker

Tips&tricks pentru alegerea celei mai potrivite asigurări IT

În condițiile în care în România se comercializează o varietate de asigurări IT, la prețuri uneori mai mici decât media pieței, Leader Team Broker atrage atenția celor interesați că, de multe ori, aceste prețuri scăzute ascund pachete incomplete de asigurare, care nu acoperă toate riscurile, sau clauze potrivit cărora, în cazul unei daune, asiguratul este bun de plată. Astfel, atunci când caută o poliță de răspundere IT, specialiștii din domeniu au câteva recomandări pentru clienți, ca aceștia să se asigure că achiziționează cea mai bună asigurare:

  • Să aibă o acoperire cât mai largă. Un pachet complet de asigurări IT ar trebui să conțină toate cele trei componente – răspundere profesională, Cyber Security și General Liability -, la care se pot adăuga și acoperiri suplimentare, în funcție de nevoile fiecărui client.
  • Să fie atenți la franșiză. Unele contracte ascund clauze care prevăd ca, în cazul unei daune, clientul să plătească din buzunar o parte din sumă. În contractele Leader Team Broker, franșiza standard este zero sau mai mică față de ce există în piață.
  • Prețul pentru fiecare acoperire. În unele cazuri, asigurătorul prezintă clientului un preț mic, fără să-i explice că acela este costul pentru o singură acoperire, iar în cazul unei daune, acesta află că, deși plătește asigurare, nu are toate acoperirile și nu poate fi despăgubit. Astfel, pentru celelalte acoperiri de care are nevoie, clientul va fi nevoit să plătească în plus, uneori sume deloc de neglijat. Sfatul specialiștilor Leader Team Broker este acela al achiziționării unei asigurări integrate de la un singur broker, care să conțină toate acoperirile de care clientul are nevoie, obținând astfel și un preț mai mic.
  • Să fie atenți la acoperirea teritorială. Pentru că SUA și Canada sunt teritorii litigioase, în ceea ce privește asigurările, multe companii preferă să nu ofere acoperire și în aceste state. În condițiile în care mulți specialiști IT din România sau din alte țări din Europa lucrează deseori pentru subcontractori de peste Ocean, pachetul lor de asigurare de răspundere profesională IT este obligatoriu să aibă acoperire și pe continentul american. Polițele IT oferite de Leader Team au acoperire în întreaga lume, dar și limite pe diverse regiuni, pentru cei care nu au nevoie de acoperire worldwide.
Array

Articole pe aceeași temă: