Companii

Lecţia de degustare, by Liliac

30/03/2017 2 min read

Lecţia de degustare, by Liliac

Reading Time: 2 minute

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc evenimentul Women & Wine, powered by Liliac, The Wine of Transylvania. Doamne şi domnişoare, din diferite industrii, au venit pentru a învăţa mai multe despre vinul care li se potriveşte.

Transilvania a fost dintotdeauna un tărâm al legendelor vii. Unele dintre ele se referă la vinurile de valoare care îşi au obârşia pe aceste meleaguri. Aici cresc din cele mai vechi timpuri preţioşii strugurii folosiţi la renumitele vinuri Liliac, vinuri unice, care îşi fac loc printre cele mai bune vinuri din întreagă lume.

În zilele noastre, Liliac reînvie tradiţia străveche pe care Transilvania o are în viticultura. Peisajul secular şi tehnica modernă crează, pe cele 60 de hectare, o simbioză perfectă. Aici sunt create vinuri autohtone, care cuceresc prin rafinament şi complexitate. Indiferent dacă sunt albe, roşii, rose sau irezistibil de dulci, de fiecare dată când deschidem o sticlă de Liliac, experienţe incredibile sunt pe punctul de a fi descoperite.

M-am aflat printre invitaţii Women & Wine, powered by Liliac şi pot spune că am învăţat lecţii importante pentru un necunoscător al domeniului. Sunt câteva sfaturi despre cum este recomandat sa bei vinul, pentru a te bucura cu adevărat de acesta. Cel mai important este că după fiecare pahar de vin, este bine să urmeze unul de apă.

Preferatul meu a fost Rosé Pinot Noir, un vin uşor, cu o aromă deosebită, fructată. Rosé Pinot Noir are culoarea somonului şi arome de fructe de pădure combinate cu condimente exotice. Gustul acrişor-amărui de merişoare coapte şi citrice, îl recomandă ca un vin perfect pentru mine.

Asocierea alimentelor cu vinul potrivit este foarte importantă în vederea intensificării gustului. Iar eu, am combinat acest vin cu aperitive ce includeau brânză, dar şi cu vită la grătar.

După această experienţă, promit să revin şi consider că aşa cum trebuie să ştii cum să mănânci corect, este foarte important şi să ştii şi cum să bei şi, mai ales, cum să ţii paharul în mâna.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă