Tech

Lecții de IT și antreprenoriat pentru elevi și studenți, cu invitați din SUA

31 iul. 2020 < 1 min

Lecții de IT și antreprenoriat pentru elevi și studenți, cu invitați din SUA

Reading Time: < 1 minut

Elevi și studenți din România, Slovacia și Ungaria vor participa în luna august la cursuri de IT și antreprenoriat susținute de profesori din România, SUA și Slovacia. 

Cea de-a 14-a ediție a școlii de vară „IP Workshop” se va desfășura pentru prima dată în mediul online, iar elevii și studenții vor participa la cursuri și ateliere practice din următoarele domenii: securitate cibernetică, Internet of Things, Machine Learning, dezvoltare web. În plus, vor fi organizate prezentări și ateliere având scopul de a le dezvolta spiritul antreprenorial. Astfel, alături de prof. Mark Wilson de la Universitatea din Rochester, New York, și de Flavia Oprea, doctorand al Universității Politehnica din București, ei vor învăța cum să valideze o idee de business, cum să negocieze o investiție și cum să țină o prezentare.

Scopul școlii de vară, desfăsurata cu sprijinu eMAG, este de a crea un mediu în care, timp de două săptămâni, tineri ce împărtășesc pasiunea pentru tehnologie să lucreze împreună și să își dezvolte cunoștințele în diverse domenii specializate. Astfel, școala de vară „IP workshop” complementează școala tradițională, prin aplicarea cunoștințelor generale în domenii de actualitate.

Mulți dintre alumni „IP Workshop” lucrează acum, în țară sau străinătate, în companii de tehnologie de renume sau și-au dezvoltat propriile afaceri. În acest an, festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc pe data de 3 august la ora 19:00, invitat principal fiind Anca Drăgan, lector la UC Berkeley, specializată în robotică, cu focus asupra algoritmilor ce guvernează interacțiunea dintre oameni și roboți.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: