Companii Stiri Tech

Alten România caută 100 de specialiști IT

27/04/2021 2 min read

Alten România caută 100 de specialiști IT

Reading Time: 2 minute

Alten, subsidiara locală a grupului de origine franceză și una dintre cele mai importante companii de consultanță în IT și inginerie, caută 100 de specialiști IT pentru birourile sale din România. Astfel, compania are în plan să ajungă la peste 730 de angajați până la finalul lui 2021.

”Partea de Research & Development (R&D) este una extrem de dinamică, chiar și în momente de criză, cum este aceasta pe care o parcurgem, deoarece determină angajații să inoveze în mod constant. Este, practic, responsabilitatea lor să dezvolte, pentru viitor, soluții noi, alternative, eficiente și viabile pentru industrii foarte competitive, precum este industria auto, de exemplu”, precizează Lidia Pleniceanu, Business Unit Director la ALTEN România.

Per total, sectorul IT (mai specific, dezvoltarea de software), zona de telecom și cea financiar-bancară au fost cel mai puțin afectate de schimbările de ritm din economie, spune oficialul Alten.

2021, între incertitudine și optimism

România este o țintă ofertantă pentru dezvoltarea activităților locale, datorită raportului bun între cost și calitate. Astăzi, când majoritatea companiilor sunt extrem de atente la acest aspect, precum și datorită digitalizării accelerate, care permite să muncim mai eficient de la distanță, devenim din ce în ce mai atractivi ca țară.

Pentru 2021 ne-am propus să angajăm cel puțin 100 de noi specialiști. Odată cu această acțiune sperăm să raportăm, din nou, o creștere de două cifre a afacerilor”, spune Lidia Pleniceanu.

Pentru multe afaceri și chiar industrii, soluțiile digitale au însemnat, în ultimul an, diferența dintre faliment și supraviețuirea pe piață. Lipsa de predictibilitate a determinat alte firme să răspundă diferit crizei și să își concentreze atenția pe termen scurt, răspunzând provocărilor de moment. O altă reacție la momentele dificile a fost și este, pentru multe dintre organizații, să investească în viitor, în partea de R&D. 

Automotive în prim plan

Totodată, segmentul de R&D este cel care va susține dezvoltarea ALTEN în următoarea perioadă. Proiectele la care se lucrează acum și care se vor implementa în următorii 3-5 ani vor conduce la devoltarea de soluții noi și viabile pentru diferite piețe. Un exemplu elocvent în acest sens este cel al proiectelor de R&D din industria auto, o industrie care a fost vizibil afectată în pandemie de scăderea vânzărilor și, totuși, care continuă să investească fără întrerupere.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă