Antreprenori by eMAG

Vacanțe în străinătate: Românii cheltuiesc în medie 363 euro în afara pachetului turistic achiziționat

17 sept. 2019 2 min

Vacanțe în străinătate: Românii cheltuiesc în medie 363 euro în afara pachetului turistic achiziționat

Reading Time: 2 minute

Revolut a analizat obiceiurile de cheltuire și călătorie ale europenilor din generația Millennials, pornind de la propria bază de date, ce cuprinde 7 milioane de utilizatori în Europa, dintre care peste 600.000 sunt români. Conform acestui studiu, dintre toate țările analizate, România înregistrează, anul acesta, cea mai mare creștere a numărului de tineri care călătoresc în străinătate. Astfel, dacă în 2018 doar 9,41% dintre aceștia au călătorit peste hotare, în 2019, procentul a ajuns la 47,5% – un număr semnificativ mai mare față de alte țări europene.

Printre destinațiile de concediu cele mai populare în rândul românilor se numără Bulgaria, Marea Britanie, Ungaria, Grecia și Italia. Deși mulți dintre români optează pentru plajele vecinilor din Bulgaria în timpul vacanței de vară, bulgarii aleg preponderent ca destinații turistice Grecia și Italia, în timp ce ungurii preferă să se relaxeze în Austria, Croația și Italia.

Cu toate că preferințele pentru o destinație anume nu s-au schimbat semnificativ față de anul trecut, în 2019, românii au plătit mai mult pentru un sejur, respectiv o medie de 827 euro, față de 700 euro, cât au cheltuit în 2018.

În ceea ce privește alte cheltuieli din perioada vacanței, un român cheltuiește în medie 363 euro în afara pachetului turistic achiziționat, față de 288 euro cât cheltuiesc bulgarii și 316 euro, în cazul ungurilor. În timp ce europeni precum britanicii, francezii, spaniolii sau chiar vecinii bulgari au redus cheltuielile zilnice în vacanța din 2019, tinerii români și-au permis financiar mai mult anul acesta. Astfel, ei au cheltuit, în medie, 47,65 euro zilnic, față de 41,60 euro, în 2018.

Datele Revolut dezvăluie și destinațiile unde românii cheltuiesc cei mai mulți bani pe zi. Cele mai mari sume sunt cheltuite în Maldive, cu o medie de 463 euro zilnic. De altfel, Maldive, Emiratele Arabe Unite și Bahamas s-au dovedit a fi cele mai scumpe destinații pentru majoritatea europenilor, turiștii cheltuind acolo sute de euro zilnic pentru vacanțe luxoase.

La polul opus se află Irlanda, unde românii plătesc zilnic în medie doar 30 euro sau Polonia și Estonia, unde cheltuielile zilnice sunt de aproximativ 25 euro.

Și anul acesta, cei mai mulți români au ales pachete all-inclusive, o opțiune fără griji care acoperă toate costurile de cazare și masă în vacanță. Cei care au ales să ia masa în oraș, au plătit cu cardul 117 euro pe perioada vacanței, sumă asemănătoare cu cele cheltuite de bulgari și de unguri, respectiv 118 euro și 112 euro.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: