Companii Management Stiri

Liberty Galați are un director general interimar, care are misiunea de a crește producția la 3 mil. tone

feb. 10, 2021 2 min

Liberty Galați are un director general interimar, care are misiunea de a crește producția la 3 mil. tone

Reading Time: 2 minute

Grupul Liberty Steel a anunțat astăzi numirea lui Prasanta Mishra ca Director General interimar al Combinatului Siderurgic Liberty Galați.

Prasanta Mishra va avea rolul de a crește nivelul de producție al unității, până la circa 3 milioane de tone de oțel pe an, de la aproximativ 2 milioane de tone, în 2020.

Anul trecut, grupul Liberty Steel, parte a GFG Alliance, deținut de Sanjeev Gupta, a anunțat un program masiv de investiții de 1 miliard de euro în următorii zece ani pentru a transforma combinatul siderurgic Liberty Galați într-un gigant regional care să producă 4 milioane de tone de oțel pe an.

Din decembrie 2020, Prasanta era funcția de Director Tehnic la Liberty Galați. El îi va raporta lui Paramjit Kahlon, Director General pentru Siderurgie Primară și Minerit Integrat al Liberty Steel Group.

Sunt foarte mulțumit că Prasanta a făcut un pas în față pentru a prelua conducerea echipei Liberty Galați. Știu că experiența sa tehnică și operațională de neegalat, ambiția sa pentru îmbunătățirea continuă și stilul său de gestionare colaborativă vor ajuta echipa de la Galați să crească producția Combinatului și să impulsioneze procesul de trecere la neutralitatea amprentei de carbon, astfel încât să poată atinge sustenabilitatea pe termen lung„, a declarat Paramjit Kahlon, Director General pentru Siderurgie Primară și Minerit Integrat al Liberty Steel Group

Noul director general va colabora cu echipa de la Galați pentru a accelera tranziția Combinatului către neutralitatea amprentei de carbon, prin utilizarea tehnologiilor moderne de fabricare a oțelului, cum ar fi o instalație de reducere directă a fierului (D.R.I.), cuptoare cu arc electric și producerea de electricitate din energie regenerabilă, care vor reduce semnificativ emisiile de CO2 ale Combinatului și vor crea o afacere mai durabilă.

Prasanta s-a alăturat Grupului Liberty la sfârșitul anului trecut, venind de la Stallion Group, unde a ocupat poziția de Director Executiv al Premium Steel and Mines și Platinum Steel Turcia, timp de cinci ani.

Noul director general Liberty Galați are o experiență de aproape treizeci de ani în industria siderurgică și a aluminiului, după ce a deținut funcții de conducere operaționale și comerciale pentru companii, printre care SAIL Rourkela, Aditya Birla Group, Jindal și ArcelorMittal.

Și-a început cariera cu Tata Steel și deține o diplomă în Inginerie Mecanică la NIT Rourkela și o Diplomă în domeniul Strategiilor de Afaceri Sustenabile de la Harvard Business School.

GFG Alliance este o grupare internațională de întreprinderi și investiții deținută de Sanjeev Gupta și familia sa, care a achiziționat Liberty Galați în iulie 2019, împreună cu alte șase unități siderurgice și cinci centre de servicii din șapte țări europene, în urma unei tranzacții de 740 de milioane de euro.

Liberty Steel Group este al optulea producător de oțel la nivel mondial, cu excepția Chinei, cu o capacitate de laminare totală de peste 18 milioane de tone.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: