Finanțe Stiri

Libra Internet Bank extinde microfinantarile cu fonduri UE

8 iul. 2015 2 min

Libra Internet Bank extinde microfinantarile cu fonduri UE

Reading Time: 2 minute

Fondul European de Investitii si Libra Internet Bank au semnat primul contract de imprumut garantat sub programul UE pentru competivitatea intreprinderilor mici si mijlocii si au extins microfinantarile sub programul Progress Microfinance, cu fonduri de la Uniunea Europeana.

“Este primul acord COSME semnat in Romania si, in plus, a fost prelungit programul Progress Microfinance cu Libra Internet Bank. Sunt sigura ca aceste noi acorduri vor continua cu succes colaborarea de microfinantare demarata anul trecut, astfel incat tot mai multe companii din Romania confruntate cu problema garantiilor insuficiente sa poata avea acces la finantarea de care au nevoie”, a declarat Cristina Dumitrescu, Microfinance Manager – Fondul European de Investitii, intr-o conferinta de presa organizata cu ocazia semnarii acordului.

Acordul COSME va facilita o crestere a volumului de imprumuturi acordate IMM-urilor de Libra Internet Bank in urmatorii 3 ani, prin reducereasemnificativa a cerintelor colaterale pentru solicitanti. Se asteapta ca sprijinul Uniunii Europene sa fie utilizat pentru un portofoliu de 53 milioane de euro, in beneficiul a peste 1.650 de companii.

Programul Progress Microfinance va permite Libra Internet Bank sa ofere sanse mai mari de accesare la finantare microintreprinderilor, in special tinerilor antreprenori din zonele rurale din Romania, cei mai multi dintre ei intampinand greutati in accesarea creditelor din surse bancare traditionale. Programul Progress microfinance este finantat de Comisia Europena si gestionat de Fondul European de Investitii.

”Suntem bucurosi sa anuntam ca Libra este prima banca din Romania care a semnat un acord garantat de imprumuturi COSME pentru a ajuta sectorul IMM pentru urmatorii 3 ani. De asemenea,suntem bucurosi ca am distribuit, in mai putin de 10 luni, micro-credite in valoare de 30 milioane de lei prin programul Progress Microfinance. Suntem multumiti si dorim sa extindem aceasta colaborare si in anii ce urmeaza, prin noul acord de imprumut semnat anul acesta”, a declarat Emil Bituleanu, Directorul General al Libra Internet Bank.

Fondul European de Investitii (FEI) este parte a grupului Bancii Europene de Investitii. Misiuneasa de baza este de a sprijini microintreprinderile, precum si IMM-urile din Europa, facilitandu-le accesul la finantari.

COSME este un program al Uniunii Europene pentru competitivitatea intreprinderilor si IMM-urilor, desfasurat in perioada 2014 – 2020, cu un buget de 2.5 miliarde de euro.

Programul European Progress Microfinance (Progress Microfinance) ofera garantii si instrumente de finantare intermediarilor din domeniul microfinantarii. Initiativa beneficiaza de fonduri in valoare de 205 mil. euro din partea Comisiei Europene si a Bancii Europene de Investitii. Scopul programului Progress Microfinance este de a imbunatati accesul la finantari al microîntreprinzătorilor, inclusiv al liber-profesionistilor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: