BizRemote by certSIGN Stiri

LinkedIn dă liber tuturor angajaților o săptămână întreagă, ca să prevină fenomenul burnout

5 apr. 2021 2 min

LinkedIn dă liber tuturor angajaților o săptămână întreagă, ca să prevină fenomenul burnout

Reading Time: 2 minute

Agajații LinkedIn intră de azi, 5 aprilie, în concediu plătit timp de o săptămână. Întreaga companie are astfel ocazia să se deconecteze, să-și încarce bateriile și, mai ales, să evite burnout-ul.

Majoritatea celor 15.900 de angajați full-time ai companiei sunt liber în această săptămână. Un nucleu de angajați va lucra, totuși, pentru a menține activitatea companiei, aceștia urmând să primească liber ulterior, potrivit CNN.

„Am vrut să ne asigurăm că putem să le oferim [angajaților] ceva cu adevărat valoros, de fapt ceea ce este cel mai valoros în aceste vremuri – timp pentru ca toți să stăm deoparte.”

Teuila Hanson, Chief People Officer la LinkedIn

Avantajul faptului că (mai) toți angajați vor fi liber în același timp este faptul că nu se vor acumula email-uri cu lucruri de rezolvat la întoarcerea la serviciu.

Angajații LinkedIn lucrează în regim remote de peste un an. Compania a derulat în mod regulat sondaje în rândul acestora, pentru a le evalua starea de spirit.

„Realitatea dură a pandemiei și-a spus cu adevărat cuvântul în acele luni. A fost o perioadă foarte greu și atunci ne-am dat seama că avem de-a face cu fenomenul de burnout”, spune Teuila Hanson. Răspunsul companiei a fost crearea inițiativei LiftUp!, care include traininguri pentru manageri privind burnout-ul, zile fără ședințe și resurse legate de sănătatea mintală.

„Cel mai recent sondaj făcut a arătat o îmbunătățire a situației. Am mai închis compania în ultima săptămână din decembrie și am văzut rezultate mai bune și comentarii în care oamenii spuneau să se simt revigorați, energizați”, a adăugat șefa resurselor umane de la LinkedIn.

În ceea ce privește soluțiile pe termen lung, compania estimează că va lucra de acum înainte într-un sistem hibrid flexibil. Deja, angajații LinkedIn au posibilitatea de a lucra în regim flexibil până la 50% din timp, dar compania analizează totul în funcție de rolul fiecărui angajat.

Foto 184374436 © Peter KováčDreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: