Stiri Tech

Lockheed Martin și Omnispace dezvoltă o rețea spațială 5G

25 mart. 2021 < 1 min

Lockheed Martin și Omnispace dezvoltă o rețea spațială 5G

Reading Time: < 1 minut

Omnispace și Lockheed Martin au încheiat un acord de interes strategic pentru a explora dezvoltarea în comun a capacității 5G din spațiu. Rețeaua globală 5G bazată pe standarde non-terestre (NTN) ar oferi dispozitive comerciale, de întreprindere și guvernamentale. Acest tip de rețea are potențialul de a redefini comunicațiile mobile, în beneficiul utilizatorilor care necesită mobilitate, indiferent de mediu sau locație.

Viziunea Omnispace este să ofere „o rețea globală unificată” care va combina acoperirea unei rețele non-geostaționare de satelit de constelație, cu capacitatea rețelelor de telefonie mobilă wireless. Aceasta rețea va beneficia de drepturile prioritare ale companiei de utilizare a spectrului 2GHz, banda S, folosind standardele 3GPP pentru a permite o conectivitate si interoperativitate directa device-device. În colaborare cu Lockheed Martin, această rețea hibridă 5G NTN ar oferi acoperirea și capacitatea de a sprijini aplicațiile esențiale care necesită comunicații fără fir, fiabile și globale.

Comunicații interoperabile

Conectivitatea globală 5G are o gamă largă de aplicații civile și comerciale. De asemenea, oferă acoperirea și capacitatea de a sprijini industria apărării, utilizarea guvernamentală și militară, inclusiv comunicațiile mobile interoperabile comune în toate domeniile.

Aceasta ar fi prima platformă 5G cu dublă utilizare pentru misiuni comerciale și guvernamentale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: