Stiri Tech

Lockheed Martin și Omnispace dezvoltă o rețea spațială 5G

25/03/2021 < 1 min read

Lockheed Martin și Omnispace dezvoltă o rețea spațială 5G

Reading Time: < 1 minut

Omnispace și Lockheed Martin au încheiat un acord de interes strategic pentru a explora dezvoltarea în comun a capacității 5G din spațiu. Rețeaua globală 5G bazată pe standarde non-terestre (NTN) ar oferi dispozitive comerciale, de întreprindere și guvernamentale. Acest tip de rețea are potențialul de a redefini comunicațiile mobile, în beneficiul utilizatorilor care necesită mobilitate, indiferent de mediu sau locație.

Viziunea Omnispace este să ofere „o rețea globală unificată” care va combina acoperirea unei rețele non-geostaționare de satelit de constelație, cu capacitatea rețelelor de telefonie mobilă wireless. Aceasta rețea va beneficia de drepturile prioritare ale companiei de utilizare a spectrului 2GHz, banda S, folosind standardele 3GPP pentru a permite o conectivitate si interoperativitate directa device-device. În colaborare cu Lockheed Martin, această rețea hibridă 5G NTN ar oferi acoperirea și capacitatea de a sprijini aplicațiile esențiale care necesită comunicații fără fir, fiabile și globale.

Comunicații interoperabile

Conectivitatea globală 5G are o gamă largă de aplicații civile și comerciale. De asemenea, oferă acoperirea și capacitatea de a sprijini industria apărării, utilizarea guvernamentală și militară, inclusiv comunicațiile mobile interoperabile comune în toate domeniile.

Aceasta ar fi prima platformă 5G cu dublă utilizare pentru misiuni comerciale și guvernamentale.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă