Antreprenori by eMAG Lifestyle

London Bus, un business pe roti

16 dec. 2015 3 min

London Bus, un business pe roti

Reading Time: 3 minute

Cand spui “autobuz”, cu siguranta nu te gandesti la distractie, nunti, teatru sau restaurant. O idee nonconformista incepe sa prinda contur, atat in Bucuresti, cat si in tara. Tot mai multi romani, indiferent de varsta, aleg sa isi petreaca timpul intr-un mod iesit din comun, care le permite sa isi duca la indeplinire ideile creative. 

Pe langa experienta specifica oferita celor care calatoresc prima oara cu un autoturism de acest gen, Londonbus.ro ofera servicii de restaurant, trasee turistice, degustari de produse, petreceri diverse: aniversari,  nunti, intalniri de lucru, discoteca mobila, dar si teatru sau concerte restranse de muzica live.

Londonbus.ro este o afacere de familie, implementata de Geo Ion Giosu, alaturi de sotia si fiul acestuia. Cei trei sunt membrii fondatori si in acelasi timp echipa care se ocupa de realizarea cu succes a fiecarui proiect in parte. Lor li se alatura si soferii entuziasti, profesionisti detinatori de atestat si calificare necesara.

Magazinul din Calea Victoriei 101, “bus stop shop-ul”, este tot parte a proiectului si este una din componentele experimentale. Presupune, insa, un volum de munca si investitii substantiale, asa ca, aceasta prima statie-magazin a fost convertita intr-o cafenea din reteaua “5 to go”. Planul antreprenorului este sa  creeze mai multe statii-magazin, atat fixe, cat si mobile, dar cu specific diferit.

Londonbus.ro a luat nastere in momentul in care Geo Giosu a indragit aproape pe loc ceea ce reprezinta acest bus pentru londonezi. Acest simbol a fost retras din transportul public al Regatului Unit, introducandu-se un autobuz cu design ce nu a fost pe placul englezilor. Poporul a reusit sa convinga primariile sa faca un model nou, dupa Routemaster. Astfel ca, in 2013 au fost puse in circulatie noile modele. Important de stiut este ca cel adus in Romania este tipul de bus clasic, celebrul Routemaster.

Autobuzul era intr-o stare precara de functionare in momentul in care antreprenorul l-a7P2A5621 achizitionat. Pana in prezent s-a cheltuit o suma de circa 65.000 euro pentru achizitie, transport, inmatriculare, reparatii si imbunatatiri auto majore, dar si instalatie de sunet, amenajare interioara si exterioara.  La aceasta suma se adauga, dupa cum declara proprietarul business-ului, “cheltuieli de birocratie neprevazuta”. Acesta considera ca legislatia incoerenta si confuza este cel mai mare impediment pentru implementarea proiectelor frumoase.

Amenajarea are ca sursa de inspiratie alte proiecte britanice asemanatoare, dar are si avantajul experientei lui Geo Giosu de 16 ani in productia de mobila. Interiorul, insa, este in continua schimbare, in functie de tipul de eveniment organizat.

Foarte multe proiecte au avut loc in Londonbus.ro pana acum. Exemple de activitati memorabile sunt cinele mobile, organizate de catre PopUp Dinner, degustarile de produse alimentare, spectacolul de teatru “Calatoria” de la Nottara, nunti, aniversari sau conceptul celor de la 23 Communication Ideas “Bar pe roti”, ce a presupus un  turneu national de 10 orase in 40 de zile, pentru a promova o marca de bere.

„Conceptul nu este definit clar. Inca “ma joc”. Incerc cat mai multe din posibilele intrebuintari ale autobuzului. Conceptul este foarte versatil, astfel ca limitele sunt stabilite doar de imaginatie si legi!”, spune fondatorul Londonbus.ro.

Pretul de inchirere variaza intre 550 si 950 euro pentru o zi de inchiriere in functie de tipul de eveniment. Acest tarif include autobuz, sofer, insotitor si combustibil. Evenimentele sunt in egala masura private, cat si deschise publicului.

Planul antreprenorului Geo Ion Giosu este sa aduca mai multe autobuze de acest fel si black cab-uri clasice, pentru a le utiliza conform celor mai indraznete cerinte.

Foto: Londonbus.ro

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: