Antreprenori by eMAG Finanțe

Luciana Lixandru va conduce operațiunile Sequoia din Europa

10 mart. 2020 < 1 min

Luciana Lixandru va conduce operațiunile Sequoia din Europa

Reading Time: < 1 minut

Legendarul fond american de investiții private Sequoia anunță că românca Luciana Lixandru, care din postura de partener în cadrul Accel a jucat un rol important în două runde de finanțare de 180 de milioane de dolari pentru UiPath, va fi prima parteneră a companiei pentru Europa.

Din noua poziție, Luciana Lixandru va conduce de la Londra operațiunile europene ale Sequoia Capital începând cu luna septembrie a acestui an.

„De multă vreme o considerăm pe Luciana drept una dintre vedete în ascensiune ale ecosistemului european de investiții de tip venture capital. Vine de la Accel cu realizări impresionante, în care și-a demonstrat repetat capacitatea de a identifica rapid fondatori excepționali și a încheia parteneriate cu aceștia pentru a continua creșterea companiilor”, se arată într-un comunicat al Sequoia.

Luciana Lixandru a condus seriile A și B de finanțare a UiPath, care au totalizat 180 de milioane de dolari, dar a fost implicată și în finanțări pentru companii precum Deliveroo, Miro sau Tessian, companii în cadrul cărora deține un loc în Consiliul de Administrație.

Românca a decis să plece la studii în SUA la 16 ani, în 2001, și și-a luat licența în economie și matematică în 2007, la Universitatea Georgetown. Primul job a fost cel de analist la Morgan Stanley, apoi s-a mutat la firma de investiţii Summit Partners, iar din 2011 a lucrat în cadrul Accel, unde a ajuns până la funcția de partener în firmă.

Printre companiile în care Sequoia a investit de-a lungul anilor se numără Apple, Google, Instagram, WhatsApp, Airbnb, Dropbox sau Electronic Arts.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: