Analize Digital MarComm

Lucrezi în social media? Mărturisește ce ai pe suflet!

10 mart. 2020 2 min

Lucrezi în social media? Mărturisește ce ai pe suflet!

Reading Time: 2 minute

Mulți dintre cei care lucrează în social media se confruntă cu o serie de frustrări adunate din cauza mai multor factori externi: experiența neplăcută de community management cu userii, schimbările nejustificate venite din partea clienților sau tipul de proiecte neîndeajuns de interesante pe care lucrează. Pornind de la această realitate a muncii de zi cu zi a celor care lucrează în social media, Tribal a avut inițiativa unei activări inedite – Biz Social Confessional – la Social Media Summit, evenimentul organizat de Biz la Palatul CEC din București în data de 5 martie. Din cei aproximativ 350 participanți la conferință, cei mai mulți dintre ei profesioniști în social media, aproape jumătare au intrat în ”confesional”, iar la final am ”scos la pensie” primul om de social media. 

Biz Social Confessional a fost construit ca un spațiu în care să îți poți mărturisi liber toate frustrările și păcatele profesionale. Iată mai jos ce informații au reieșit:

30% dintre participanți au recunoscut că nu reușesc să respecte întotdeauna brand book-ul

Pentru trending, mulți oameni de social media propun contextuale nepotrivite brandului

În 8 din 10 cazuri, a fi conectat 24/7 provoacă anxietate

Frica de a crea ”typos” creează typos în 40% dintre postări 

Arnold Vieriu, Tribal Worldwide

”Departamentul de social media Tribal este cel mai mare departament de social media din România, din acest motiv social media managerii de aici se lovesc zilnic de tot felul de situații, unele mai amuzante, altele mai serioase, dar mereu fac față cu brio, pentru interesul nostru comun: branduri cool în social media.” – Arnold Vieriu, Head of Social Media, Tribal Worldwide.  

Cele mai amuzante replici din confesional:

”Sky is the limit, dar să ne încadrăm în 1000 euro!”

”Pui deadline strâns pentru trimis prezentarea și suni după 2 săptămâni că a expirat link-ul de transfer”

”Când ești în call conf cu agenția și CS-ul spune da la orice prostie”

Echipa Tribal Worldwide: Robert Pîrnuță, Marie Claire Borcan, Oana Mitroi, Georgiana Bulagea, Ioana Bumbar, Arnold Vieriu, Andreea Țîru, Monica Cotei

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: