Companii Lifestyle Stiri

Lumina si Emotie by Philips, la Spotlight

24 apr. 2015 2 min

Lumina si Emotie by Philips, la Spotlight

Reading Time: 2 minute

Philips Lighting Romania sustine evenimentul derulat de Primaria Bucuresti dedicat Anului International al Luminii, intitulat SpotlightFestival, prezentand bucurestenilor,in perioada 23-25 aprilie 2015, un proiect inovator ce are la baza interactiunea cu lumina si comunicarea emotiei prin lumina.

Proiectul prezentat de Philips Lighting Romania in cadrul Spotlight poarta semnatura arhitectilor studio-ului de creatie MATIUS si surprinde modul in care lumina inteligenta creeaza emotii si influenteaza spatiile urbane prin interactiunea directa cu utilizatorii.

“Festivalul International al Luminiieste un prilej prin care putem arata ca lumina reprezinta un liant social in comunicare si in transmiterea emotiilor. Prin intermediul instalatiei create cu sprijinul si viziunea arhitectilor MATIUS, demonstram rolul central al luminii in cadrul lumii moderne si valorificam unul dintre cele mai importante aspecte ale unei vietifrumoase: lumina”, afirma Bogdan Balaci, Commercial Leader Philips Lighting SEE, Lighting CEE.

Inscris cu numele “Lumina si Emotie by Philips”, proiectul dedicat Festivalului International al Luminii propus de MATIUS si Philips Lighting Romania este o creatie ce valorifica materialele naturale (lemn/elastic/plexi) si lumina LED. Ideea care a stat la baza constructiei este legata de arhitectura emotiei transmisa prin intermediul luminii si de dezvoltarea durabila ce se poate face prin consum eficient de resurse energetice, prin intoarcerea la armonia naturii si la legaturile sociale vii. Instalatia va fi vizibila atat ziua, cat si noaptea, fiind conceputa ca un joc din elastice informa de raze de lumina ce au ca sursa tehnologia LED. Philips va expune cele mai inovatoare sisteme de control ale luminii pentru interior si exterior, iar participantii vor putea interactiona direct cu acestea prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete.

“Tehnologia dezvoltata de-a lungul timpului ofera pentru arhitecti instrumente din ce in ce mai sofisticate, pentru ca lumina sa fie din ce in ce mai prietenoasa, mai modelabila, mai flexibila si mai mult parametrizabila.Pentru MATIUS, ca studio de arhitectura dedicat retailului, lumina este modul cel mai eficient de transmitere a entuziasmului, a bucuriei, a emotiei”, afirma Matius Ichim, MATIUS Studio.

Proiectul “Lumina si Emotie by Philips”a fost realizat de arhitectii MATIUS, cu sisteme LED oferite de Philips Lighting Romania, cu scopul de a promova o mai buna intelegere a rolului esențial al luminii in peisajul contemporan si de a crea un spatiu public si interactiv. Constructia poate fi vazuta in perioada 23-25 aprilie, in Piata Universitatii, la Statui.

Philips Lighting Spotlight (2)

Philips Lighting dedica anul 2015 – Anul International al Luminii – solutiilor de iluminat inteligente care se regasesc sub umbrela Connected Lighting.Iluminatul cu LED este cea mai profunda schimbare in industria iluminatului, avand la baza o tehnologie eco-friendly: durata mai mare de viata, economie de energie, control asupraluminii.

Spotlight – Festivalul International al Luminii se afla la prima editie si isi propune sa includa Bucurestiul in circuitul celor mai importante festivaluri de profil si, in acelasi timp, sa ofere publicului larg un spectacol inedit, unic in Romania. Timp de trei zile, de la Biblioteca Centrala Universitara pana la Piata Natiunilor Unite, Calea Victoriei se va aprinde,transformandu-se intr-o expozitie-gigant, iar spatiile publice vor fi revitalizateprinintermediulinstalatiilor interactive si al spectacolelor de lumini.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: