Lifestyle Stiri

Luna fetelor din cărțile pentru copii

4 mart. 2021 2 min

Luna fetelor din cărțile pentru copii

Reading Time: 2 minute

Asociația 7 ARTE sărbătorește luna martie făcându-vă cunoștință cu personaje literare feminine altfel, personaje extraordinare care extind orizonturi și inspiră la crearea unei lumi în care să ne fie drag să trăim.

În fiecare zi de vineri și sâmbătă din luna martie, copii cu vârste între 6 și 12 ani se întâlnesc cu scriitoare și personaje feminine din cărți de la ora 11:00, pe paginile de Facebook ale librăriilor Cărturești și SmARTkid, anunță asociația, într-un comunicat de presă.

Prin proiectul Luna fetelor din cărțile pentru copii te provocăm să citești, să descoperi autoare contemporane, o multitudine de recomandări de cărți pentru copii și să sărbătorești primăvara cu întrebări bune, curiozitate și imaginație.

Personaje îndrăznețe, creative, sensibile și stăruitoare în aspirațiile lor se vor lăsa descoperite timp de o lună într-un program care arată astfel:

Vineri, 5 martie: întâlnire cu scriitoarea Lavinia Braniște 
Sâmbătă, 6 martie: facem cunoștință cu Pippi Șosețica, din cartea scrisă de Astrid Lingdren!
Vineri, 12 martie: întâlnire cu scriitoarea Ioana Nicolaie și Spionul Kme
Sâmbătă, 13 martie: află despre drepturile copiilor împreună cu personajul Malala din volumul „Malala și creionul fermecat”!
Vineri, 19 martie: întâlnire cu scriitoarea Alexandra Rusu
Sâmbătă, 20 martie: întâlnire cu scriitoarea Ioana Bâldea-Constantinescu și personajul real al cărții „Poveste pentru Maria”
Vineri, 26 martie: deschidem Jurnalul Annei Frank
Sâmbătă, 27 martie: ne lăsăm (în)cântați de povestea Mariei Tănase, din volumul Simonei Antonescu! 

Luna fetelor din cărţile pentru copii este o provocare pe care o lansăm an de an în luna martie, când celebrăm feminitatea. Mi-ar plăcea să îţi cultivi curiozitatea faţă de poveştile femeilor din viaţa ta şi în acelaşi timp să descoperi alături de noi universul scriitoarelor contemporane şi al personajelor feminine memorabile, din cărţile pentru copii. Mama, bunica, sora sunt arhetipuri ale feminităţii. Curajoasa, aventuriera, exploratoarea, luptătoarea, inocenta sunt arhetipuri ale umanităţii. Asta înseamnă că esenţa personajului se regăseşte uneori diluată, alteori în concentraţie forte, atât în viaţa reală, cât şi în literatură. Cunoscând şi analizând arhetipuri feminine la care ajungi prin lectură, te afli într-o zonă care poate fi un punct de plecare pentru evoluţia ta personală, pentru raportarea ta la lume. Sună complicat, dar este simplu ca bună ziua, tu continuă să citeşti și să folosești cât mai des superputerea lecturii!”, spune Livia Lucan-Arjoca, fondatoarea Asociației 7 ARTE.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: