BizRemote by certSIGN Business Companii Stiri

Mai puțin de jumătate dintre angajați revin la birou

17 iun. 2020 2 min

Mai puțin de jumătate dintre angajați revin la birou

Reading Time: 2 minute

Companiile vor reveni, într-o primă fază, cu doar 40% dintre angajaţi înapoi la birou. Restul vor continua să lucreze de acasă, arată un sondaj al companiei de consultanță Cushman & Wakefield Echinox, realizat în perioada 21 – 29 mai pe un număr de 33 de companii din București și Cluj cu un total de peste 17.000 de angajați care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri.

În perioada de izolare la domiciliu impusă de autorități, doar 4% dintre angajați și-au continuat activitatea de la birou.

Jumătate dintre companiile chestionate au revenit sau vor reveni la birou cu o parte importantă dintre angajați în decursul lunii iunie, aproape 20% dintre firme și-au programat revenirea în septembrie, în timp ce 13% dintre companiile intervievate, în special mici și medii, își propun să revină la birou abia la începutul anului viitor.

30% dintre firmele intervievate spun că în următoarele 12 luni vor avea nevoie de mai puțin spaţiu de birouri, 61% dintre firme își acoperă necesarul de birouri cu spaţiile deja contractate, în timp ce 9% dintre firme preconizează că vor avea nevoie de spaţiu suplimentar.

”La o densitate medie de circa 10 mp / angajat, cât era standardul în piața locală înainte de pandemie, este imposibilă revenirea la birou cu toți angajații cu respectarea normelor de distanțare recomandate. Astfel, procentul de 40% este aproape de capacitatea maximă a spaţiilor de birouri deja închiriate în contextul actual, reconfirmând necesitatea sediilor de birouri și chiar potențialul de redimensionare a acestora prin preluarea unor spaţii suplimentare,” explică Mădălina Cojocaru, Partner Office Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Stocul de birouri moderne din București și Cluj se ridică la aproape 3,5 milioane de metri pătrați, găzduind peste 300.000 de angajați din domenii diverse, precum IT, telecom, servicii financiare (bănci – asigurări), servicii profesionale (avocați – consultanți), media, etc.

Foto: © Opolja | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: