Stiri

Sprijin pentru elevii din Buzău: burse școlare și tabere de vară

10 aug. 2021 2 min

Sprijin pentru elevii din Buzău: burse școlare și tabere de vară

Reading Time: 2 minute

OMNIASIG oferă sprijin financiar şi material pentru 105 elevi de liceu din județul Buzău, pe parcursul întregului an școlar 2021-2022, continuând astfel pentru cel de-al treilea an consecutiv parteneriatul încheiat cu Fundaţia World Vision România.

Sprijin pentru copiii din familii defavorizate

Compania de asigurări oferă sprijin financiar sub formă de burse școlare lunare pe toată perioada anului școlar unui număr de 25 de elevi provenind din medii defavorizate, din clasele IX-XII ale Colegiului Economic din Buzău. Pe lângă burse, compania mai oferă alte 25 de locuri în tabere de vară, ghiozdane complet echipate pentru 55 de elevi și fonduri pentru reabilitarea unui spațiu de joacă, precum și a unui spațiu verde localizate în comunități unde trăiesc elevii beneficiari.

„Copiii din comunitățile defavorizate din mediul rural pleacă în viață cu un decalaj față de colegii lor de generație de la școlile urbane. Experiența noastră ne arată că, acolo unde am intervenit cu sprijin material – burse școlare și donații de rechizite, materiale școlare, îmbrăcăminte, chiar și alimente – rezultatele la învățătură ale acestor copii au fost mai bune. Alături de OMNIASIG Vienna Insurance Group, ne asigurăm că tot mai mulți copii pot merge la școală, că nu li se ia acest drept doar pentru că nu au bani de navetă sau pentru materiale de studiu și rechizite”, declară Mihaela Nabăr, Director Executiv al Fundației World Vision România.

„Responsabilitatea socială este o parte integrantă a strategiei noastre de business, lucru pe care îl demonstrăm cu fiecare ocazie prin acțiunile noastre de CSR și implicarea continuă pe care o avem în comunitate. Iar pentru noi, un aspect foarte important pentru construirea unui viitor mai bun îl reprezintă educația. Prin această nouă ediție a campaniei «OMNIASIG pentru MAI BINE», vrem să venim în sprijinul comunităților din mediul rural, asigurându-le copiilor condiții mai bune de învățare. Tinerii au un drept inalienabil la educație, iar aceasta poate însemna diferența între un viitor decent și unul plin de greutăți. Dorința noastră este să contribuim la facilitarea accesului la educație, în mod egal, pentru toți copiii, ca ei să poată merge la școală și să-și urmeze visurile. Ne bucurăm să colaborăm pentru al treilea an consecutiv cu World Vision România și cu siguranță nu ne vom opri aici”, a declarat Mihai Tecău, Președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Colaborare ce datează de mai mulți ani

În 2019, primul an de colaborare, OMNIASIG și World Vision au venit în sprijinul comunității din satul Malu Roșu (jud. Ialomița), unde Școala Gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic „Iordache Zossima” nu mai fusese renovată de dinainte de anul 1990. OMNIASIG a renovat școala, a dotat-o integral cu mobilier și materiale de studiu noi și a donat cărți noi pentru biblioteca acestei comunități.

Infografic Cifre de impact2019 2020 scaled


Anul trecut, tot la școala din Malu Roșu, OMNIASIG a donat tablete cu abonament la internet pe doi ani în beneficiul a 34 de copii din clasele V-VIII, pentru ca aceștia să poată învăța de la distanță în perioada când orele față în față au fost suspendate.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: