Analize Stiri

Majoritatea românilor consideră că apa de la chiuvetă nu este potabilă

8 mai 2021 < 1 min

Majoritatea românilor consideră că apa de la chiuvetă nu este potabilă

Reading Time: < 1 minut

Peste 50% dintre români consideră că apa de la chiuvetă nu este complet potabilă iar consumul acesteia poate dăuna sănătății, arată un studiu Reveal Marketing Research. În schimb, 30.4% dintre respondenți cred că pot bea direct apă de la chiuvetă fără să o filtreze iar sănătatea să nu le fie afectată în niciun fel. Un procent de 18.6% este reprezentat de românii care cred că apa de la chiuvetă este complet dăunătoare și preferă să bea doar apă îmbuteliată.

Românii aleg apa minerală plată

Studiul mai arată că 4 din 10 români (40.8%) obișuiesc să consume cel mai des apă îmbuteliată minerală plată, iar 17,5% apă îmbuteliată minerală carbogazoasă.

Reveal Marketing Research a înregistrat atributele cele mai importante pentru români, atunci când cumpără apă îmbuteliată. Astfel, studiul a ajuns la următoarele concluzii în privința apei minerale plate : cele mai important atribut menționat de 40.6% dintre consumatori este accesibilitatea prețului, urmat de, calitatea ridicată a produsului cu 32.6%, apoi atributul referitor la puritatea apei cu 31.3%. În ceea ce privește apa minerală carbogazoasă, cele mai importante atribute sunt deopotrivă: calitatea ridicată a produsului (38.6%), accesibilitatea prețului ( 38.3%) și puritatea apei (30.2%).

Urban vs rural

Pe lângă nivelul de notorietate, studiul a analizat și consumul declarat de apă îmbuteliată și a identificat din ce medii consumă în medie românii. Astfel că pe primul loc se află mediul urban (44%), respectiv mediul rural (36.7%).

România se afla pe locul 10 în anul 2018 în ceea ce priveste consumul de apă îmbuteliată, nivelul fiind
sub media de 119 de litri per capita (EFBW).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: