Companii Stiri

Mancarea comandata pe Internet, platita cu cardul

22 mart. 2016 2 min

Mancarea comandata pe Internet, platita cu cardul

Reading Time: 2 minute

Tot mai multi romani achita online, cu cardul, mancarea comandata de pe Internet. Potrivit datelor foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, numarul celor care aleg aceasta modalitate de plata a crescut cu 10% in primele doua luni ale lui 2016, fata de media anului anterior.

In ceea ce priveste ponderea platilor realizate de pe dispozitive mobile pe foodpanda, aceasta a ajuns la circa 10% din total tranzactiilor online realizate in primele 2 luni ale anului. Bucurestenii, clujenii, sibienii, timisorenii si iesenii folosesc cel mai des device-uri mobile pentru achitarea preparatelor culinare comandate.

Potrivit estimarilor companiei, procentul de crestere a tranzactiilor online, respectiv a celor realizate de pe smartphone-uri si tablete, se va mentine la nivelul intregului an 2016.

Conform datelor centralizate de companie, in prezent, circa 65% din comenzile zilnice de mancare inregistrate la nivelul intregii tari se fac din aplicatia mobila, procent care va ajunge, pana la finele lui 2016, la circa 70%.

”In ianuarie – februarie, din totalul comenzilor plasate pe platforma foodpanda.ro la nivel national, circa 17% au fost achitate online, cifra fiind in crestere fata de media pe 2015, cand ponderea platilor online cu cardul era de 15%. Ne asteptam ca acest procent sa se mentina, sau chiar sa ajunga la 20% anul acesta”, declara Radu Balaceanu, Country Manager foodpanda Romania.

Potrivit Country Manager-ului foodpanda, valoarea medie a comenzilor de mancare lansate de pe desktop este mai mare decat cea inregistrata in aplicatie doar in Capitala. Bucurestenii care comanda de pe desktop platesc, in medie, 65 lei, iar cei care aleg mancarea de pe smartphone-uri sau tablete dau aproximativ 55 de lei pe comanda. La polul opus se afla timisorenii, care achita cu circa 30% mai mult pentru mancarea comandata din aplicatie decat pentru cea de pe desktop. Si iesenii si clujenii platesc in plus, cu 23% si, respectiv, 15%, pentru comenzile plasate din aplicatie decat pentru cele de pe PC-uri sau laptopuri.

In ceea ce priveste device-urile cele mai folosite pentru plasarea comenzilor de mancare, cele mai folosite sunt cele cu sistem de operare Android, cu o pondere de 26,5% din totalul platilor, urmate de dispozitivele iOS, cu 18,41%, respectiv Windows Phone, cu 0,66%.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: